U dramatičnih pet setova Đakovčankama prva pobjeda!

0
581

PRVA B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – FERIVI VIŠNJEVAC 3:2

(25.23; 25:17; 17:25; 21:25; 15:13)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Sutkinje: Andrea Astaloš i Dora Ivanić.

ĐAKOVO: Lana Buršić, Lara Posavčević, Maria Tilman, Ana Tilman, Neva Bušić, Lucija Mrkić, Ana Maričić, Josipa Radoš, Ivana-Marija Ćorić, Dorotea Habijanec, Anela Gajić, Zdenka Babić, Elena Vidović. Trener: Vjeko Barišić.

FERIVI VIŠNJEVAC: Korina Miličević, Elana Miličević, Dora Ivanović, Ivona Barišić, Tamara Špoljarić, Petra Vuica, Karla Vuica, Lara Tompa, Luna Kraljik, Nika Ilin, Nika Uljarević, Marta Marov. Trener: Danijel Mazur.

Đakovačke odbojkašice krenule su u natjecanje u višem rangu – Prvoj B hrvatskoj odbojkaškoj ligi Istok. I to pobjedom protiv Ferivi Višnjevca. Iako se činilo nakon vodstva 2:0 u setovima da će Đakovčane upisali laganu pobjedu, ipak utakmica je otišla u peti set.

U prvom setu gošće su povele 5:3 dao bi domaće igračice popravile igru u bloku te preokrenule rezultat u svoju korist. Došle su u vodstvo 20:17 i do kraja u neizvjesnoj završnici došle do vodstva 1:0.

U drugom setu domaće su igračice uspjele doći do vodstva 10:7 i tu su prednost održavale do same završnice. Kada su stigle do 21:14 bilo je jasno da će i drugi set pripasti igračicama Vjeke Barišića.

Nakon vodstva 2:0 bude se i gošće te u trećem setu dolaze u vodstvo 14:9, zatim 20:11 i smanjuje rezultat na 1:2. I četvrti set gošće igraju bolje i u neizvjesnoj završnici dolaze do 25:21 čime je rezultat izjednačen na 2:2. U petom odlučujućem setu Đakovčanke su pokazale više koncentracije i želje za pobjedom što im je na kraju i uspjelo. Konačnih 15:13 za veliko domaće slavlje i prve bodove.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here