Đakovčanin Kruno Bašić u slovačkom prvoligašu Seredu!

0
2878

JOŠ JEDNA LIJEPA ĐAKOVAČKA NOGOMETNA PRIČA

Ovih dana nogomet je ponovo postala glavna lokalna sportska priča. Nogometaši Đakovo Croatije nakon derbi susreta protiv Čepina (1:1) i dalje su ostali vodeća momčad Treće hrvatske nogometne lige Istok, a igračem utakmice proglašen je đakovački golman Stipe Nevistić.

Đakovo – grad vrsnih nogometnih golmana

Ovim putem pokušat ćemo nabrojiti sve vrsne đakovačke golmane koji su ostvarili profesionalne karijere. Prvi među njima bio je Josip Drljepan, zatim slijede: Pavo Majer, Čedo Maras, Željko Matasović, Miroslav Žitnjak, Ivan Petrović, Ivan Vargić, Ivan Nevistić. Naravno bili su tu i vrsni domaći golmani: Antun Žitnjak, Franjo Verhas, Miljenko Maras, Krešimir Salomon, Josip Begović, Branko Ilijov, Ljubomir Ćaleta, Saša Bellian, Hrvoje Piplica, Hrvoje Vargić, Stjepan Begović… 

I tu započinje naša današnja lijepa đakovačka nogometna vijest. Ponosni na odlične obrane Stipe Nevistića koji je u ovih devet kola sigurno najbolji đakovački igrač. Isto tako mnogi Đakovčani ponosni su na još jednoga golmana – Ivana Nevistića koji je nakon odličnih obrana u dresu Varaždina, sada zauzeo „jedinicu“ u Rijeci gdje je nastupio i u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv Copenhagena (pobjeda 1:0 i plasman Rijeke u grupnu fazu natjecanja, op. a.). Ali, to su manje-više poznate priče. Međutim, pomalo neopravdano i nepravedno ispod radara prolazi jedna vijest također o mladom đakovačkom vrataru Kruni Bašiću koji je upravo ovih dana finalizirao transfer u slovačkoga prvaka Sered. Ovaj dvadesetogodišnji Đakovčanin svoju je karijeru, zahvaljujući ocu Mariju nekadašnjem nogometašu Torpeda,  kratko započeo u đakovačkoj Croatiji da bi kao devetogodišnji dječak 2008. godine otišao u HNK Osijek gdje je nastupio za kadete. Nakon toga, 2014. godine uslijedio je odlazak u HNK Dinamo gdje se zadržao do danas. U Dinamu je prošao omladinsku školu, a trenutno je bio golman u juniorskoj i drugoj momčadi Dinama koja nastupa u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Kruno Bašić u slovačkom Seredu

Posljednjega dana prijelaznoga roka mladi Đakovčanin sve je dogovorio sa slovačkim prvoligašem Seredom, klubom u kojemu uspješno nastupa i osječki nogometaš Dino Špehar. Kruno Bašić u slovački klub odlazi na jednogodišnju posudbu s obostranom željom da se suradnja nastavi i u budućnosti.

Ovaj mladi golman bio je član Dinamove momčadi u sezoni 2018./19 koja je sudjelovala u Premier League International Cupu u kojemu su igrači trenera Igora Jovičevića stigli do finala, preko West Hama, Porta, Tottehhama i Southamptona. Bolji od njih bili su nogometaši Bayerna.

I ovaj mladi Đakovčanin potvrđuje da je Đakovo grad vrsnih nogometnih golmana. Ovim putem želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here