Županjci produžetkom do finala Krešinoga kupa!

0
1232

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA – REGIJA ISTOK

POLUFINALE

ĐAKOVO – ŽUPANJA 76:80

(19:21; 12:11; 15:15; 19:19; 10:14)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Krešimir Katić, Krunoslav Holjevac i Matej Grubišić (Slavonski Brod). Opunomoćenik HKS-a: Krešimir Arar (Slavonski Brod).

ĐAKOVO: Škrinjarić 9, Namejsnik 6, Miličević 6, Matej Češkić 15, Ćorić, Lončarić, Kelava, Pavlović, Mihovil Češkić. Turalija 15, Karlović 25, Miholjek. Trener: Marijan Petrović.

ŽUPANJA: Bilić 5, Mitrović 16, Gvozdić, Maskaljević 25, Stjepanović 13, Mesić 1, Benković 2, Lazić 18, Petrović, Labrtić. Trener: Sanjin Kalaica.

Stari znanci, Đakovčani i Županjci, sastali su se u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića Regija Istok i u zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici gosti su odnijeli pobjedu. Time su se plasirali u finale gdje ih očekuje pobjednik susreta Belišća i Košarkaške akademije Osijek koja će se igrati 4. listopada u Belišću.

Utakmica je započela dominacijom Županjaca koji su poveli 12:5, ali su ubrzo Đakovčani sustigli prednost ponajprije zahvaljujući tricama Škrinjarića i serijom koševa Marka Karlovića. Na prvi odmor gosti su otišli s minimalnom prednošću od dva poena. U gostujućim redovima najraspoloženiji su bili Maskaljević i Stjepanović. U drugoj četvrtini serijom 7:0 (Miličević i Karlović) Đakovčani su poveli 26:21 i kada se činilo da bi se domaćini mogli odlijepiti, uporni Županjci ponovo hvataju priključak.

I u nastavku utakmice čas su vodili jedni, čas drugi, a u domaćim redovima najraspoloženiji je bio Marko Karlović, dok je goste predvodio dvojac Maskaljević – Lazić.

U samoj završnici, Županjci su imali vodstvo od pet poena, ali su napravili nekoliko tehničkih pogrešaka što koriste domaći igrači i košem Marka Karlovića u posljednjoj sekundi Đakovčani su izborili produžetak.

U dodatnih pet minuta domaća momčad, bez centra Nikole Turalije i Mihovila Češkića (pet osobnih), nije se mogla nositi sa smirenim i koncentriranim gostima. Županjci su pogodili sva slobodna bacanja, a posljednja su zabili Maskaljević i Lazić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here