“Dame” se pripremaju za državnu ligu!

0
1701

„DAME“ SE PRIPREMAJU ZA DRŽAVNO PRVENSTVO

Od 26. rujna do 3. listopada u Malom Lošinju igrat će se državne A i B šahovske lige. Šahovski klub „Dama“ iz Đakova planira ovaj nastup i u tijeku su pripreme za ovo važno natjecanje.

Klub će nastupiti u sastavu: Sara Jaćimović, Marina Videković, Ivanka Raguž i Nada Zečević. To je isti sastav koji je prošle godine u Osijeku pobijedio na drugoligaškom natjecanju i time stekao pravo nastupa u Malom Lošinju.

„Imali smo dosta natjecanja ove godine kada su mnogi sportovi zaključili svoje aktivnosti još u ožujku. Mi smo usprkos svemu igrali: Open Našice, Open Brčko, mnogobrojne turnire u Ruščici, juniorsko prvenstvo RH u Vinkovcima, a 4.7. organizirali smo i svoj tradicionalni 15. ženski šahovski turnir „Dama“. Vjerujem da su svi ovi nastupi ostavili traga u našoj igri te da ćemo u Lošinju pokazati dobru formu. Nakon punih 15 godina postojanja turnira Dama niknula su tri prvoligaška kluba u županiji: Velimirovac, Đakovo Lim Mont i Dama. To nam je izuzetno drago i vjerujemo kako će se u budućnosti formirati još koji sastav, a već imamo odlične juniorke u Strizivojni i Osijeku što je lijepa slika županijskog ženskog šaha”, zaključila je članica izvršnoga odbora HŠS-a i članica Komisije za ravnopravnost spolova u sportu HOO-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here