Jasan cilj: prvo mjesto!

0
1908

ĐAKOVAČKI KOŠARKAŠI KRENULI S PRIPREMAMA

Turnir u uličnoj košarci odigran 22. kolovoza bi je uvod u početak priprema đakovačkih košarkaša koji su se po prvi puta okupili u utorak 25. kolovoza i krenuli s pripremama za novu sezonu Druge košarkaške lige Istok. Trener Marijan Petrović okupio je košarkaše koji će krenuti u borbu za sam vrh tablice. U odnosu na prošlu godinu u momčadi neće biti Osječanina Filipa Zgonjanina, a momčad će  dalje predvoditi osječki dvojac Filip Škrinjarić – Nikola Turalija uz potporu Marka Karlovića. Đakovčani su napravili dobar posao povratkom Mateja Češkića (prošlu sezonu proveo u Rekord Timu iz Oriovca), a nakon studijskih obveza, vratili su se: Domagoj Šušak, Emil Rechner i Dinko Ćorić, dvojac koji će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama. Još jednu sezonu najvjerojatnije će odraditi i centar Vedran Kšan koji se prošle godine reaktivirao i stavio na raspolaganje treneru Petroviću. Veliku priliku svakako će dobiti i Ivan Miličević koji je već u prethodnim sezonama pokazao svoj neosporni talent. Radu seniorske momčadi priključeno je i nekoliko juniora.

Zasada đakovački košarkaši treniraju na vanjskim terenima, a 6. rujna očekuje ih prva pripremna utakmica kada će gostovati u Belišću. Nakon toga slijedi susret s prvoligašem Vrijednosnicama Osijek, a krajem rujna u Đakovu bi se trebao igrati turnir u okviru manifestacije „Zvonila su zvona…“ Prema epidemiološkoj situaciji, uz Đakovčane na turniru bi trebali nastupili Vrijednosnice Osijek, Belišće i Županja.

Đakovčani ne kriju visoke ambicije, a to je osvajanje prvoga mjesta, u konkurenciji: Županje, Belišća, Vinkovaca, Olimp Inspekt-inga, Rekord Tima, Borova, Požege i Košarkaške akademije Osijek.

„Složili smo respektabilnu momčad koja će se boriti za naslov prvaka. U odnosu na prošlu godinu jači smo na krilnoga centra Mateja Češkića koji će na puno značiti u napadačkom, ali i obrambenom dijelu igre. Ove godine očekujem „eksploziju“ mladoga Ivana Miličevića koji se vratio treninzima i sigurno će biti osvježenje u momčadi. Vidjet ćemo koliko nakon stanke mogu Dinko Ćorić i Domagoj Šušak, naši bivši igrači koji su bili na studiju. Krenuli smo s pripremama i vjerujem da ćemo se do početka prvenstva odlično pripremiti i pobjednički krenuti prema zacrtanom cilju, završio je đakovački trener Petrović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here