Đakovački festival ulične košarke privukao preko 120 natjecatelja!

0
2725

„STREETBASKET ĐAKOVO 2020.“

Foto: Tranzistor

Kao i proteklih nekoliko godina Košarkaški klub Đakovo je i ove godine organizirao turnir u uličnoj košarci pod nazivom „Sttreetbasket Đakovo 2020.“ Ovaj sportski događaj održan je u sklop manifestacije “Đakovačko ljeto” čiji je organizator Grad Đakovo.

Od jutarnjih sati pa sve do navečer subota, 22. kolovoza bila je rezervirana za basket na igralištu Osnovne škole Vladimira Nazora. U jutarnjem dijelu turnira nastupali su igrači mlađih dobnih uzrasta i djevojke dok je popodnevni program bio rezerviran za seniore.

Preko 120 natjecatelja

Program je započeo demonstracijskim treningom početnika koje vodi Davor Lončarić. U okviru treninga održano je i natjecanja u slobodnim bacanjima. Najprecizniji su bili Luka Unterajner, Franko Perković i Antonio Josipović.

U kategoriji mlađih kadeta nastupilo je šest momčadi podijeljenih i dvije skupine. Nakon razigravanja pobjednici su bili Zumići (Ivan Kovačić, Ivan Galović, Patrik Novoselić), drugo mjesto pripalo je momčadi Oko Babino (Luka Mlakar, Jakov Šimić, Emanuel Kolarik, Tomislav Ljubičić), treće mjesto osvojili su Bezimeni (Domagoj Davidović, Nikola Matan, Antun Ilakovac, Luka Veselinović).

U kadetskoj konkurenciji prijavilo se pet momčadi. Na kraju najbolji su bili Stari Boston (Mislav Dragić, Ivan Garvanović, Darijan Božić, Marko Knez), drugo mjesto pripalo je Nolajferima (Luka Ugarković, Stjepan Miršić, Lovro Ćurić, Ante Obradović), a treći su Djedovi patuljci (Ivan Goluža, Josip Petric, Dario Lulić, Lovro Šimundić).

Kod djevojaka sastale su se dvije ekipe. U dva basketa bolja je bila ekipa Trils (Matea Samardžić, Melani Ravlić, Lea Ivanović, Magda Tilman), drugo mjesto osvojile su Basketball (Ana Marija Pitinac, Jelena Pralas, Laura Aleksa, Magdalena Pitinac.

U uvodu turnira seniora organizirano je natjecanje u tricama. Među 26 prijavljenih igrača najbolji sa omjerom 7/10 bio je Filip Vujeva, a do njega s omjerom 5/10 bili su Ivan Miličević, Dominik Pavlović i Robert Gal.

Đakovčani bolji od Vinkovčana!

U poslijepodnevnim i večernjim satima nastupili su seniori. Ukupno 11 momčadi borilo se za titulu pobjednika. U finalu su se sastali Novi radio i Maljini panjevi. U đakovačko-vinkovačkom sudaru pobjedu su odnijeli igrači Novog radija (Neven Čupić, Ivan Miličević, Goran Martinović, Tomislav Kelava). Rezultatom 21:18 bili su bolji od Patrika Cindrića, Filipa Vujeve i Petra Tomića.

                                    Prvo mjesto (seniori) – Novi radio

U borbi za treće mjesto Španeri su bili bolji od momčadi 40+. Za Španeri su nastupili: Mihovil Češkić, Ivan Car, Domagoj Glavaš i Ante Grbeša, a za „40+“: Marijan Petrović, Vedran Kšan, Robert Francem i Davor Mikulić).

Svim sudionicima pripale su nagrade, a da je organizacija bila na visini potvrđuje i podatak da je utakmice pratilo tristotinjak gledatelja.

Ovim turnirom Košarkaški klub Đakovo najavljuje i početak nove sezone. Početak seniorskih priprema zakazan je za utorak 25. kolovoza s početkom u 18:00 sati. Trener Marijan Petrović povest će svoje igrače u novu sezonu Druge košarkaške lige Istok.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here