Fortuni zlatni bodovi!

0
1133

PRVA B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA ISTOK

15. KOLO

FORTUNA – PODRAVKA 5:3 (3325:3291)

Kada igra Fortuna dva su vjerojatna, gotovo sigurna scenarija. Ili će ih protivnici „ubiti“ pa će rezultat  biti 7:1 ili 8:0 ili ćete strahovat do posljednjega hica, a Fortuna će uspjeti doći do pobjede. Upravo ovaj drugi scenarij dogodio se u utakmicu protiv odlične momčadi Podravke.

Domaćini su se odlučili da će ovaj važan susret otvoriti dva Živkovića: iskusni Ivan i mladi Hrvoje. Upravo takav je bio i rezultat. Ivan Živković ostvario je pojedinačni bod, ali, za tijek susreta, važno da je ostvario i razliku u čunjevima (plus 66). Hrvoje Živković protiv sebe je imao raspoloženoga Zdravka Serdara koji je ostvario najbolji rezultat meča (584).

« 1 od 3 »

Dva Živkovića (Ivan i Hrvoje – bijeli dresovi) otvorili meč protiv Podravke

Ključ đakovačke pobjede odigrao se u drugom paru. Igor Jukić od prvoga je hica svome protivniku dao do znanja da će pobjeda ostati u Đakovu, a Zlatko Erceg patio se gotovo cijelu meč ne bi li pronašao svoju pravu igru. I nakon prvog seta živcirao se, promašivao i lagane pozicije što je iskoristio Zvonimir Horžitzky i poveo 1:0. Ključan je bio drugi set u kojemu je Podravkin igrač imao posljednji hitac za osvajanje drugoga seta, međutim, srušio je samo četiri čunja što je bilo dovoljno za pola boda u setu. Nakon toga, proradio je Zlatko Erceg, dobio preostala dva seta, i iako s manje srušenih čunjeva, došao do pojedinačnoga boda. Nakon dva para rezultat je bio 3:1 za Fortunu.

Odradio odličan posao protiv Podravke – Igor Jukić

Pronašao svoju igru u posljednja dva seta – Zlatko Erceg

U posljednjem paru težak zadatak imali su Dragan Ćalić i Budimir Dragojević koji su trebali sačuvati stečenu prednost u čunjevima. Nakon prva dva seta, nije baš bilo bajno za Fortunu. Gosti su u oba susreta vodili s 2:0 u setovima, ali tada iskusni Dragojević podiže svoju igru na višu razinu, i prestiže svoga protivnika Sinišu Šanteka. Ćališ je odradio solidno svoj posao i sa srušenih 541 čunj nije dopustio protivničkom igraču da ostvari značajniju prednost.

Ovo su važni bodovi za Fortunu jer su pobjegli na osmo mjesto i trenutno imaju 11 bodova. Posljednje dvije momčadi Ciglenica i Sirela ostale su na šest bodova. Dakle, ovo su vjerojatno i bodovi spasa. A sada Fortuna može mirnije u nastavak prvenstva.

POJEDINAČNI REZULTATI:

Hrvoje Živković – Zdravko Serdar 0:1 (545:584)

Ivan Živković – Ivica Uremović 1:0 (572:506)

Igor Jukić – Ivan Betlehem 1:0 (561:529)

Zlatko Erceg – Zvonimir Horžitsky 0:1 (546:552)

Dragan Ćališ – Miroslav Šaško 0:1 (541:564)

Budimir Dragojević – Siniša Šantek 0:1 (560:556; 1:3)

Goran Šegerec  263

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here