Benjamin Ždinjak i Pavo Kovačević prva pojačanja Zrinskoga!

0
2604

NOGOMETAŠI ZRINSKOGA IZ JURJEVCA KREĆU S PRIPREMAMA

U ovo nestabilno i nepredvidljivo vrijeme kada korona virus pokazuje svu svoju snagu, nogometaši Zrinskoga krenut će s pripremama 2. srpnja. Trener Josip Milardović obavit će u četvrtak u 19:00 sati prozivku na jurjevskom igralištu Bara i krenuti s pripremama za predstojeću sezonu koja bi trebala krenuti utakmicama prvoga kola 15. kolovoza.

Pojačanja: Benjamin Ždinjak i povratnik Pavo Kovačević

U kratkom razgovoru s trenerom Josipom Milardovićem doznali smo: „S pripremama krećemo 2. srpnja na našem igralištu Bara. Ono što zasada sigurno znamo, a u odnosu na prošlu sezonu, klub su napustili Krešimir Bubalo, Zamitt, Mateheus i Luka Matković.

Pavo Kovačević (lijevo) i Benjamin Ždinjak (desno) nova pojačanja Zrinskoga

Na sve ostale igrače računam u novom prvenstvu, a zasada je sigurno da nam se iz punitovačke Slavonije vraća Pavo Kovačević, a pojačali smo i napadačku liniju dolaskom Benjamina Ždinjaka koji je prošlu sezonu nastupio u Belišću. Još razgovaramo s nekoliko igrača koji bi trebali pojačati naš roster. Vjerujem da ćemo složiti momčad koja će konkurirati za sam vrh. Dvije su godine trećligaškoga iskustava iza nas i vjerujem da smo stasali i na planu iskustva te da ćemo znati odgovoriti svim izazovima vrlo zahtjevnoga prvenstva koje će ove godine imati 18 klubova, zaključio je Milardović.

Bogat raspored pripremnih utakmica

Nakon desetak dana priprema kreće se s pripremnim utakmicama: „Prvu provjeru imat ćemo 11. srpnja protiv Bedema iz Ivankova, nakon toga u srijedu 15. snage ćemo odmjeriti protiv drugoligaša BSK-a. Subota 18. srpnja rezervirana je za juniore Osijeka, a 22. (srijeda) očekuje nas momčad Darde. Već tradicionalno 25. i 26. srpnja sudjelujemo, zajedno s Torpedom, Đakovo Croatijom i Bedemom na kuševačkom memorijalnom turniru „Juroš – Grbeša“, a tjedan dana kasnije (1. i 2. kolovoza) igramo na turniru u Donjim Andrijevcima gdje nastupaju domaćin Tomislav, Marsonia i Cibalia. Generalka će biti 5. kolovoza protiv Čepina. Dakle, očekuje nas mnoštvo teških protivnika protiv kojih ćemo brusiti formu kako bismo uspješno otvorili početak prvenstva.

Đakovački trenerski „okršaji“

O proširenju lige i mogućnosti da Đakovština dobije i trećega trećeligaša (Mladost iz Đ. Satnice) trener Milardović kaže: Raduje me svaki uspjeh momčadi iz Đakovštine. Pozdravljam mogućnost da Mladost uđe u treću ligu što ovisi u plasmanu Marsonije u kvalifikacijama za drugu ligu. Sportski to će biti pravi derbiji koji će zasigurno privući i veći broj publike. Međutim, mislim da će biti teško svim klubovima osigurati adekvatan igrački kadar koji je dostatan za ovaj rang natjecanja. Ali, ako se to dogodi, doista će biti zanimljiva liga posebice lokalni derbiji.

Kada smo kod lokalnih derbija, ove godine mogu se očekivati i žestoki trenerski okršaji. Bili ste trener Đakovo Croatije, a to su uvijek utakmice koje posebno inspiriraju. U Našicama je još jedan đakovački trener Mario Barišić koji vas je neugodno iznenadio u 17. kolu, u Čepinu je „starosjedilac“ Igor Toth čiji su „zeleni“ već godinama u vrhu treće lige. Antun Labak postao je trener Vihora s kojima Jurjevčani vode „slovačke“ okršaje. Može se dogoditi i novi đakovački trenerski obračun Milardović – Denić (ako Mladost uđe u treću ligu). Dakle, i vama kao treneru bit će jako zanimljivo, da ne kažemo stresno. O tim kombinacijama jurjevski trener kaže: „Svakako da bi ovakav rasplet donio puno više zanimanja za ovo natjecanje, ali ova vaša tvrdnja pokazuje i da je đakovački nogomet dobio nekoliko  trenerskih imena (Toth, Labak, Barišić, Denić, moje malenkosti, uz već postojeće Lelasa, Češnika, Išasegija – koji također imaju trećeligaško trenersko iskustvo) koji očito imaju još puno toga reći ne samo u ovom rangu natjecanja, nego po mome sudu, i u višim nogometnim ligama. To je možda odgovor da nije sve tako crno u đakovačkom nogometu kako se to ponekad pokušava nametnuti. Osim ovih klubova, svoju vrijednost potvrdili su i Torpedo iz Kuševca, Omladinac iz Josipovca i Slavonija iz Punitovaca odlično su prezentirali svoje mogućnosti u Prvoj županijskoj ligi, sada se diže i Polet iz Semeljaca. Dakle, puno je tu klubova koji vrijedno rade i ostvaruju dobre rezultate. Ne treba zaboraviti da su nogometaši Đakovo Croatije prošlogodišnje prvenstvo završili na četvrtom mjestu. Dakle, potencijala ima, samo treba raditi, zaključio je Milardović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here