Satničani navijaju za Marsoniju, poznati parovi kupa!

0
665

SADA JE SVE JASNO – MARSONIA IDE U KVALIFIKACIJE

Gotovo mjesec dana trajala su nagađanja kako će izgledati nogometna natjecanja u amaterskim ligama jer osim rezultata i plasmana koji nisu upitni, klubovi koje žele u viši rang morali su riješiti još jedan problem – licencu za stadion na kojemu trebaju igrati.

Danas je konačno Hrvatski nogometni savez donio odluku o žalbama koje su klubovi, nakon odbijanja u prvom krugu licenciranja, podnijeli ne bi li tako ipak stekli pravo za napredovanjem.

Najzadovoljniji čini se mogu biti u Marsoniji koja je dobila licencu i time stekla pravo za nastup u kvalifikacijama za ulazak u drugu ligu. Da će Brođanima biti teško do cilja potvrđuju i protivnici koji ih očekuju. Među prve favorite stavljaju se nogometaši Junaka iz Sinja. Isto tako i Opatija ima velike ambicije za ulaskom u viši rang. Ne treba otpisati niti Mladost iz Petrinje. Jedino što se zna da je peti klub (prvak Treće lige Sjever) Mladost iz Ždralova, prema svemu sudeći, ispala iz igre jer niti nakon drugoga stupnja odlučivanja nisu dobili licencu čime ne ispunjavaju uvjete za nastup u drugoj ligi. Brođani su odigrali jednu pripremnu utakmicu i u susretu protiv Osijeka II doživjeli su poraz 2:0.

Zašto je ulazak Marsonije važan za đakovštinski nogomet?

Ukoliko Brođani izbore ulazak u drugu ligu, otvara se jedno mjesto u Trećoj ligi Istok. A prema postignutim rezultatima to mjesto pripalo bi nogometašima Mladosti iz Đakovačke Satnice koji su bili drugoplasirani u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci (Valpovka kao prvoplasirana izborila je trećeligaški status direktno).

Đakovački trećeligaši još uvijek miruju iako se osjeća skori nadolazak nogometnih aktivnosti. Naime, nogometaši Zrinskoga s pripremama će krenuti 2. srpnja, a đakovački trećeligaš krenut će dva dana kasnije, dakle 4. srpnja.

Polufinale Kupa: Slavonija (P) – Mladost (ĐS) i Omladinac (J) – Torpedo

Ova godina je specifična jer zbog tromjesečnoga moratorija zbog COVID-a 19, tijekom priprema odigrat će se i kup utakmice. Tako je Nogometno središta Đakovo objavilo da će se odigrati polufinalne utakmice Kupa NS Đakovo. Tako će se 18. srpnja u 18:00 sati u Punitovcima sastat Slavonija i Mladost iz Đakovačke Satnice. U nedjelju, 19. srpnja u Josipovcu se sastaju Omladinac i Torpedo iz Kuševca.

Đakovački trećeligaši u kup natjecanje uključuju se na županijskoj razini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here