Anti Šariću prvi on-line, Stjepan Damjanović 33, Franu Mandariću 10,5 bodova!

0
1655

BRZOPOTEZNO ON-LINE PRVENSTVO HRVATSKE

Da se sportaši na razno-razne načine snalaze u borbi protiv korona virusa dokazali su i hrvatski šahisti prvo Brzopotezno on-line prvenstvo Hrvatske. Organizator je Športski šahovski klub „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica, a ovom turniru priključilo se 150 hrvatskih šahista i šahistica iz svih krajeva Hrvatske. Organizatori su ovim datumom ostvarili poveznicu s Danom Europe proglašavajući ga i Danom pobjede nad koronom.

Turnir je odigran švicarskim sustavom u 18 kola, tempom 3 minute + 2 sekunde po potezu. Konačni pobjednik turnira je hrvatski velemajstor Ante Šarić (ŠK Mornar Split) sa 16,5 bodova, drugo mjesto osvoji o je Matej Blažeka (HAŠK Mladost, Zagreb) s 13,5 bodova, a treće mjesto pripalo je Mariju Zovku (Dubrovnik) također s 13,5 bodova.

Ovome jakome turniru pridružili su se i članovi Šahovskoga kluba Amater iz Strizivojne. S obzirom da su strizivojnski igrači uglavnom kadeti time je njihov rezultat značajniji. Odličan nastup upisao je Stjepan Damjanović s osvojenim 33. mjestom. Za to mu je bilo potrebno 10,5 bodova.

Fran Mandarić osvojio je ukupno 85. mjesto sa osvojenih 8,5 bodova što je gotovo 50% bodova. S obzirom na njegovu mladost, ovo je doista odličan rezultat.

Treći igrač Amatera Marko Marković osvojio je tri boda.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here