Drugoligaši ne žele nastavak, Marsonia u kvalifikacijama?

0
1562

ŠTO ĆE BITI S NOGOMETNIM NATJECANJIMA

Još se samo nogomet odupire pandemiji korona virusa jer još uvijek FIFA i UEFA vjeruju da će se ovogodišnja nogometna prvenstva završili. Tako i Hrvatski nogometni savez osluškuje naputke iz europske kuće nogometa i odgađa konačnu odluku u sudbinu natjecanja.

Utorak bi trebao biti Dan „D“ barem za hrvatske drugoligaše i niželigaše jer će se Upravni odbor Hrvatskoga nogometnoga saveza u utorak sastati i donijeti odluku. Naime, svih 16 klubova Druge lige jednoglasno su poslali poruku da, zbog organizacijskih i financijskih razloga, ne žele nastaviti ovogodišnje natjecanje. Ako to uvaži Upravni odbor HNS-a tada bi se Prva liga od sljedeće sezone najvjerojatnije proširila za dva člana, a novi prvoligaši postali bi Šibenik i Orijent.

                                            Stadion kraj Save

Ovakav rasplet otvara pitanje kako će se popuniti prazna mjesta druge lige. Pet vodećih momčadi trećih liga vjerojatno bi igrali kvalifikacije za ulazak u drugu ligu. Ako to bude tako, vodeća momčad Istoka Marsonia iz Slavonskoga Broda bila bi sudionik, a osim nje, i nogometaši Belišća imaju drugoligaških ambicija. Ali, ovdje je još jedna važna prepreka koju klubovi moraju svladati: licenciranje stadiona. To je osnovni uvjet da bi netko iz treće lige mogao postati drugoligaš. Imaju li Marsonia ili Belišće uvjete za igranje drugoligaškoga nogometa, znat će ovoga ljeta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here