Đakovčanke preuzele “fenjer”!

0
2407

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

ĐAKOVO – DARDA 18:32 (11:16)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Sutkinje: Željka Papić i Nina Varžić (Valpovo).

ĐAKOVO: Lucia Holbik, Manuela Bibković, Lara Lacić, Ana Duvnjak, Klara Humbal 4, Lucija Pešut, Petra Pešut, Lara Posavčević, Anđela Prekačin  6, Petra Sivak, Ivana Pejić 1, Ena Bogdanović  6, Maja Matasović 1. Trenerica: Danijela Varnica.

DARDA: Marta Klasić, Sara Dora 1, Sara Janković 4, Lana Alšić 1, Klara Marojević 8, Morena Pavlić 8, Leonarda Tomas 2, Ana Jonek, Nicholle Ribarić, Laura Ivanović, Tamara Gavrić, Jana Kovač 2, Josipa Peter 6. Trener: Karolj Mikuš.

Đakovačke rukometašice još su jednom pokazale nemoć. Ovaj puta možda u ključnoj utakmici koja odlučuje o tome tko će biti posljednja ekipa na tablici. A ovim porazom Đakovčanke su preuzele „fenjer“ i sada su dvanaeste sa samo dva boda, koliko od danas imaju i njihove večerašnje protivnice.

Podsjetimo da su Đakovčanke jedinu pobjedu ostvarile upravo protiv Darde (25:16) i da su mogle sačuvati pretposljednje mjesto i s manjim porazom u Đakovu. Ali, to se, nažalost, nije dogodilo. No kako je u hrvatskom sportu puno toga čudnoga tako doznajemo da je ekipa osječke Olimpije (drugoplasirane iza Zeline) odustala od natjecanja, da ligu na Sjeveru „spašavaju“ tri prvoligaške ekipe (Podravka, Koka i Bjelovar) koje igraju s drugim postavama, da su sve tri slavonske ekipe na začelju (Brod, Darda, Đakovo; jedino se Baranjke drže sredine tablice)…

O utakmici samo kratko. Đakovčanke su dobro otvorile utakmice, povele 3:1, ali tada gošće preokreću rezultat u svoju korist (6:3), a do kraja prvoga poluvremena povećavaju svoju prednost na pet golova (16:11). U tim trenucima odlično je djelovao gostujući trokut: Janković (4) – Peter (4) – Pavlić (3) za koje domaće igračice nisu pronalazile obrambeno rješenje.

Igra đakovačke ekipe raspala se početkom drugoga poluvremena kada su gošće napravile seriju 6:0 i pobjegle na 22:11. Ni tada đakovačke rukometašice nisu bile svjesne da im „odgovara“ i poraz manji od devet razlike. Doduše, u samoj završnici igračice trenerice Danijele Varnice uspjele su spustiti razliku na – 11 (18:29), ali su rukometašice Darde mirno privele utakmicu kraju i na kraju kući otputovale s prva dva boda. A Đakovčankama su prepustile „fenjer“.

U 16. kolu Đakovčanke idu na gostovanje u Beli Manastir.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here