Đakovo Croatia u Našicama, slovački derbi u Jurjevcu, Josipovčani dočekuju Ratar, košarkaški El Classico u Belišću, rukometaši protiv Nove Gradiške, derbi začelja rukometašica Đakova i Darde…

0
1806

ĐAKOVAČKI SPORTSKI VIKEND

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO – SUBOTA, 15:00 sati

NAŠK – ĐAKOVO CROATIA

Gostovanje u Našicama bit će pravi ispit za nogometaše Đakovo Croatije koji vjeruju da iz Našica mogu donijeti sva tri boda. Ali, trener domaćina Mario Barišić spremio je momčad koja igra borbeno i tvrdo tako da bi ova utakmica trebala proteći u neizvjesnoj igri, a samim time i rezultatom. Nevistić, Grgačević, Ivić, Pongračić dovoljno su iskusni te su odigrali mnoštvo ovakvih utakmica i sigurno će sve učiniti da ostvare uspjeh. To bi bilo poticajno za napredak na tablici jer i Đakovčani se žele priključiti samom vrhu tablice.

ZRINSKI (J) – VIHOR

Slovački derbi uvijek je pun uzbuđenja i neizvjesnosti, a tako bi mogli biti i u subotu na jurjevskoj Bari. Nogometaši Zrinskoga žele iskoristiti prednost domaćega terena i potvrditi bolji položaj na tablici, a Vihorčani vjerojatno žele popraviti dojam iz jesenskoga dijela prvenstva kada su slovili za jednoga od favorita lige, a na kraju su završili na 14. mjestu. Sve u svemu, u Jurjevcu bi trebao biti praznik nogometa pa će vjerojatno i publika doći i podržati svoje ljubimce. Nogometaši Zrinskoga ne kriju želju da se priključe samom vrhu tablice tako da je pred njima svojevrsni imperativ pobjede.

* * * * * *

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

16. KOLO – SUBOTA, 15:00 sati

ĐURĐENOVAC – SLAVONIJA (P)

NEDJELJA, 15:00 sati

OMLADINAC (J) – RATAR

 

* * * * *

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO – SUBOTA, 19:00 sati

ĐAKOVO – NOVA GRADIŠKA

Đakovački rukometaši s dvije su gostujuće pobjede otvorili proljetni dio prvenstva i tako nastavili pratnju vodećega dvojca (Slatina i NEXE II). U Đakovo dolazi momčad Nove Gradiške koja se nalazi na četvrtom mjestu. Dakle, utakmica koju Đakovčani ne smiju shvatiti olako jer gosti nisu nimalo bezazlena momčad. Ovo kolo dat će odgovor i o tome kako će se rasplesti borba za naslov. U Slatini vodeća momčad dočekuje drugoplasirani NEXE II. U slučaju domaće pobjede Slatinčani praktički već mogu slaviti naslov prvaka, a ako pobjede Našičani tada će se i Đakovčani priključiti borbi za naslov. Jednim okom u Đakovu, a jednim u Slatini.

* * * * * *

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO – NEDJELJA, 19:00 sati

ĐAKOVO – DARDA

Derbi začelja! Đakovčanke s dva boda, a Darda bez bodova. Vjerojatno bi pobjeda domaće ekipe riješila pitanje opstanka, ali toga su svjesne i gošće. Vjerujemo da će mlade đakovačke igračice naći snage i umijeća te upisati pobjedu koja život znači.

* * * * * *

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO – SUBOTA, 19:00 sati

BELIŠĆE – ĐAKOVO

Evo slavonskoga košarkaškoga El Classica. Beliščani su trenutno najbliži osvajanju naslova prvaka (imaju bolji omjer protiv Županje), a Đakovačni osokoljeni s četiri uzastopne pobjede idu po bodove u grad Belišća. Đakovački košarkaši još se nisu odrekli borbe za visok plasman, pobjedom bi se približili drugom mjestu, a u nekoj ludoj kombinaciji mogli bi i do prvoga mjesta. Ali, za to im treba pobjeda u Belišću.

* * * * *

PRVA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – ŽENE

  1. KOLO – SUBOTA, 14:00 sati

ĐAKOVO – RIJEKA

Riječanke su apsolutne favoritkinje u susretu protiv đakovačkih kuglačica. Međutim, možda gošće dođu u Đakovo sistemom „lako ćemo“, a domaćim igračicama poklopi su „ludi“ dan. No, realnost kaže da su Riječanke daleko bliže pobjedi.

* * * *  *

PRVA B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA SJEVER

  1. KOLO – SUBOTA, 17:00 sati

PAKRAC – FORTUNA

Ovo će biti prava prilika da kuglači Fortune pokažu svoju snagu i pobjedom nastave borbu za treće mjesto što bi bio najveći uspjeh u ovom stupnju natjecanja. Međutim, tradicija je na strani kuglača Pakraca koji na svojoj kuglačni redovito pobjeđuju Đakovčane. Evo prilike za prekid tradicije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here