Đakovčani s pola snage srušili Požegu!

0
934

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – POŽEGA 101:66

                             (32:21; 24:15; 24:21; 21:9)                               

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Boris Hartman (Osijek), Đorđe Maksimović (Borovo) i Nebojša Radojčić (Borovo). Opunomoćenik HKS-a: Siniša Varga (Vukovar).

ĐAKOVO: Škrinjarić 18, Kelava 12, Dragić 6, Kšan 4, Duvnjak 2, Čupić 7, Zgonjanin 4, Pavlović, Češkić 5, Turalija 19, Vukadin 14, Karlović 9. Trener: Davor Lončarić.

POŽEGA: Kojanović 6, Aliti, Lovrić, Romić 6, Pisler, Galić 12, Bušić 11, S. Abramović 27, Radosavljević, F. Abramović 2. Trener: Davor Rich.

Đakovački košarkaši lakše su od očekivanoga svladali goste iz Požege- Doduše, treba reći da u gostujućim redovima nije nastupio najbolji igrač Saša Radosavljević koji bi vjerojatno, kao vrstan strijelac, smanjio visoku razliku, ali vjerojatno ne bi spasio svoju momčad od poraza.

Od prvoga trenutka Đakovčani su pokazali da ih zanima samo pobjeda, a koliko su bili napadački raspoloženi potvrđuje i činjenica da su za prvih deset minuta ubacili čak 32 poena. U drugoj četvrtini definitivno je odlučen pobjednik jer su domaći igrači na „veliki odmor“ otišli s velikih plus 20 (56:36).

U nastavku utakmice, sve je bila stvar odrađivanja. Treneri Davor Lončarić i Marijan Petrović dali su priliku svim igračima koji su se upisali u listu strijelaca. Ponovo su najveći teret ponijeli Šrkinjari i Turalija, a odličnu partiju pružio je i Vukadin s ubačenih 14 poena. Kod gostiju najbolji strijelac Abramović s 27 poena.

Ovom pobjedom Đakovčani i dalje ostaju u borbi za prvo mjesto. Trenutno imaju omjer osam pobjeda i četiri poraza, a odgovor koliko mogu vidjet ćemo već u subotu kada ih očekuje gostovanje u Belišću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here