I jedni i drugi mogli do pobjede!

0
1891

SATNIČANI I ĐAKOVČANI POD REFLEKTORIMA KAO ZA BODOVE

MLADOST (ĐS) – ĐAKOVO CROATIA 0:0

Satnica Đakovačka – Igralište Mladost. Gledatelja: 100. Sudac: Dražen Matasović (Đakovo).

MLADOST (ĐS): Leko, Bikić, Bruno Barišić Jaman, Svalina, Subašić, Žonka, Tomić, Denić, Stanušić, Radnić, Živković. (Još su igrali: Drmić, Bojanović,mBranimir Barišić Jaman). Trener: Ivan Denić.

ĐAKOVO CROATIA: Nevistić, Galičić, Hulak, Klemen, Valentić, Ljuban Ivić, Stipanović, Domagoj Ivić, Grgačević, Burazin, Pongračić. (Još su igrali: Jukić, Zorbaz, Kozić, Gudelj, Čuić, Batinić, Ilakovac, Milić, Bošković, Češnik). Trener: Hrvoje Bušić.

Lijepo, iako malo prohladno, vrijeme privuklo je stotinjak gledatelja koji su vidjeli večernje izdanje dvije potentne momčadi – Mladosti i Đakovo Croatije. Iako nije bilo golova, gledatelji su vidjeli dopadljivu, borbenu utakmicu s dosta prilika za pogotke.

Kao da se igra za bodove

U prvih 45 minuta igra je bila ravnopravna, Đakovčani su imali veći posjed lopte i svoje napade su gradili preko bokova dok su Satničani brzim akcijama u nekoliko navrata opasno  zaprijetili golmanu Nevistiću.

Prvu prijetnju vidjeli smo u 16. minuti kada je iskosa s lijeve strane pucao Domagoj Ivić, ali lopta je otišla pored gola. Samo dvije minute kasnije, uzvratili su domaćini. Raspoloženi Živković našao se na rubu kaznenoga prostora, pokušao je prevariti svoga čuvara, njegov udarac završio je u bloku. Najbolju priliku Đakovčani su imali u 24. minuti kada se lopta u kaznenom prostoru odbila od domaćega igrača, a golman Leko uspio ju je ukrotiti na samoj gol crti. U 25. Živković je probio desnu strnu, ubacio loptu u kazneni prostor, ali golman Nevistić loptu izbacuje u korner. Loptu je ubacio Žonka, a Stanušić s desetak metara volejem loptu šalje pored gola. Asistenciju Pongračića iskoristio je Dino Galičić koji je prošao po desnoj strani, ubacio loptu na prvu vratnicu gdje se našao Domagoj Ivić koji petom puca prema golu, ali golman Leko bio je na mjestu. Najbolju priliku Satničani su imali u posljednjoj minuti prvoga dijela. Na ubačenu dubinsku loptu po desnoj strani, lukavo je potrčao Živković izbjegavajući ofsajd zamku, i krenuo sam prema golmanu Nevistiću koji je pokazao da su ovakve obrane „jedan na jedan“ njegov specijalitet. Živković je šutirao, ali đakovački vratar izbio je loptu u polje.

Đakovčani nisu iskoristili svoje prilike

U prvih petnaest minuta nastavka vidjeli smo dominaciju Đakovo Croatije koja je u tom razdoblju stvorila nekoliko izglednih prilika, ali napadači nisu bili raspoloženi. U 55. minuti đakovački napadači (Stipanović, Grgačević, Pongračić) čak su tri puta pucali prema satničkom golu, jednom je gol spasio golman Leko, a dva puta su braniči izbacivali loptu iz praznoga gola. Dvije minute kasnije Mihael Pongračić, nakon izigrane akcije, sam je izašao pred golmana Leku, ali ga nije uspio svladati. Nakon toga ritam igre malo je splasnuo, Satničani su došli do daha, a mirnoću u njihovu igru unio je ulazak kapetana Bojanovića. U 74. minuti domaćini su mogli zatresti đakovačku mrežu. Loše ispucavanje golmana Jukića došlo je do Živkovića koji je sam krenuo prema golu. S desne strane pokušao je proigrati Bojanovića, ali đakovački blok uspio je loptu izbaciti u korner. Do kraja utakmice Đakovčani su vršili pritisak, ali nije bilo izglednijih prilika.

Kako su utakmicu vidjeli treneri doznali smo nakon utakmice:

Bušić: Imali smo problema s realizacijom

Trener Đakovo Croatije Hrvoje Bušić rekao je: „Slažem se da je to bila čvrsta, muška utakmica u kojoj su obje momčadi htjele pobjedu. Mi smo imali problema u trećoj trećini, dakle u završnici nismo bili konkretni što je sasvim normalno za ovo razdoblje priprema. Trkački sam zadovoljan, vidljivo je da smo podigli intenzitet igre. U prvom poluvremenu bili smo bolji iako su domaćini imali izglednije prilike za pogotke. Danas smo u obrani bili dobri, a kada je tako onda te i u napadu mora malo poslužiti sreća. Večeras smo stvorili nekoliko stopostotnih prilika, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. No, mi nastavljamo dalje i siguran sam da ćemo početak prvenstva dočekati potpuno spremni.“

Denić: Podjela bodova je najrealnija

Trener Mladost Ivan Denić: „Rezultatski smo dobro prošli. Zadovoljan sam i trkačkim i taktičkim dijelom naše igre jer mi smo odradili tek pet-šest pravih treninga. Osim toga, napale su nas ozljede tako da smo večeras igrali bez nekoliko standardnih igrača: Novoselića, Barišića, Grbeše, Totića, Akrapa, Stipanovića i Sliškovića. Danas su dečki dali sve od sebe, odigrali smo utakmicu u visokom ritmu. Vidljivo je bilo da su Đakovčani fizički spremniji od nas, ali smo mi borbenošću i željom nadoknadili taj nedostatak. Utakmica je mogla otići i na jednu i drugu stranu, ali vjerujem da je prema prikazanoj igri podjela bodova najrealniji ishod.“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here