Đakovčani zaustavili vinkovački P-P dvojac za pobjedu!

0
1742

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

VINKOVCI – ĐAKOVO 65:72

(18:13; 12:24; 13:17; 22:18)

Vinkovci – Dvorana Ekonomske škole. Gledatelja: 100. Suci: Boris Hartman (Osijek), Đorđe Maksimović (Borovo) i Nebojša Radojčić (Borovo). Opunomoćenik HKS-a: Saša Šarac (Osijek).

VINKOVCI: Jakov Vujeva, Tomić 2, Pezer 9, Ostović 2, Peraica 3, Popović 8, Cindrić 24, Maljković, Filip Vujeva 11, Augustinović 3, Panić 2. Trener: Z. Markota.

ĐAKOVO: Škrinjarić 17, Kelava 1, Namjesnik, Kšan, Čupić, Zgonjanin 6, Pavlović, Turalija 22, Vukadin 2, Karlović 24. Trener: Davor Lončarić.

Đakovački su košarkaši neokrznuti prošli Vinkovce i tako se vratili u poziciju da se bore za sam vrh. Vinkovčani su bolje otvorili prvu četvrtinu koju su riješili u svoju korist 18:13. Međutim, Đakovčani su znali da moraju zaustaviti vinkovački dvojac Peraica – Pezer koji je motor momčadi, a to su odlično učinili u drugoj četvrtini kada su gosti preokrenuli rezultat u svoju korist (24:12). Na vinkovačkom razigravaču mijenjali su se Čupić i Kelava dok su Peraicu čuvali Karlović i Zgonjanin. To je bio ključ đakovačke obrane jer su Đakovčani prvoga limitirali na 9, a drugoga na samo tri poena. U napadačkom dijelu odlični su bili centar Turalija koji se pokazuje kao pravo pojačanje i Marko Karlović koji je ujedno bio i najbolji strijelac susreta. Veliki doprinos pobjedi ponovo je dao Škrinjarić s ubačenih 17 poena.

Đakovčani su dobili i treću četvrtinu i samo im je ostalo mirno utakmicu privesti kraju. Vinkovčani su u završnici pokušali napraviti preokret, ali to im nije pošlo za rukom.

Ovom pobjedom Đakovčani se ponovo vraćaju u borbu za sam vrh drugoligaškoga Istoka. Pobijede li Belišće u gostima tada sigurno mogu računati na drugo mjesto. Nažalost, Županja je teško dostižna jer ima dva poraza manje, ali i u zalog visoku pobjedu u Đakovu. No, važno je da su se Đakovčani vratili na pobjedničke staze.

U 13. kolu Đakovčani u svojoj dvorani dočekuju momčad Požege, a nakon toga slijedi gostovanje u Belišću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here