Leon Babić Brajko među četiri najbolja, u paru s Dodikom drugi!

0
1129

DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE

Teniski klub Ogulin domaćin je, od 25. do 29. siječnja, Dvoranskoga prvenstva Hrvatske za juniore. Nakon kvalifikacija u glavnom turniru našla su se 32 najbolja hrvatske tenisača do 16 godina, među njima je i Leon Babić Brajko, član Teniskoga kluba Đakovo.

Kao četvrti nositelj đakovački tenisač stigao je do polufinala gdje je danas poražen od prvoga nositelja Milija Poljička sa 6:4 i 6:1. Ključni trenutak meča dogodio se u prvom setu gdje je Leon Babić Brajko pri rezultatu 4:4 imao break loptu za vodstvo, ali, nažalost, to nije iskoristio i poražen je u prvom setu. Prvi nositelj Poljičak bio je dominantan u drugom setu i s laganih 6:1 plasirao se u finale, a đakovačkoga tenisača poslao kući.

Na putu do polufinalu đakovački je tenisač slavio u prvom kolu protiv Zadranina Vite Ivaniševića s dva puta po 6:0. Nakon toga, uslijedila je pobjeda protiv Ethana Hironsa (6:2; 7:6). U četvrtfinalu Leon Babić Brajko bio je bolji od sedmoga nositelja Mateja Dodiga rezultatom 7:6 i 6:3.

Leon Babić Brajko zajedno s Matejem Dodigom nastupio i u igri parova. Đakovačko-osječka kombinacija stigla je do finala. Turnir su Babić Brajko i Dodig otvorili pobjedom protiv Andreja Dominića i Lovre Majcena (6:3; 6:3). Nakon toga, u polufinalu su bili uvjerljivi nad Markom Bradvićem i Damjanom Kvakanom u dva seta 6:0 i 6:1. U finalnom meču prvi nositelji Luka Mikrut i Ivan Šodan bili su bolji od Babić Brajka i Dodiga. Rezultat je bio 6:4 i 6:3.

Ovim turnirom đakovački je tenisač potvrdio da se nalazi u samom vrhu hrvatskih tenisača do 16 godina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here