Domagoj naš, Đakovački!

0
1299

Domagoj naš, Đakovački!

Inspiraciju za pisanje ovoga teksta našao sam u knjigama, nažalost danas pokojnoga, đakovačkoga lokalnoga novinara Mirka Kladarića koji je tijekom svoga novinarskoga rada stvorio mnoge tekstove, knjige, junake iz našega maloga grada. Njegova definicija maloga ptića fićfirića – lokalnoga novinara ostavila je dubok trag u mom novinarskom svjetonazoru: biti kroničar svoga vremena i pisati o događajima i ljudima koji su označili ovaj mali grad, moj je osnovni cilj.

Jedan njegov, od mnogobrojnih likova, bio je i Joza Đakovački, glavni junak mnogobrojnih Mirkovih karikatura koje se oslikavale bilo Đakova i Đakovštine. Stoga, po uzoru na svoga novinarskoga učitelja, odlučih i ja našega kapetana rukometne reprezentacije osloviti s Domagoj naš, Đakovački. Jer Domagoj Duvnjak rođen je u Đakovo, 1. lipnja 1988. godine (na dan kada je rođen i autor ovih redaka), pohađao je i završio gimnaziju u Đakovu gdje je pronašao i ljubav svoga života – današnju suprugu Luciju.

Da su Đakovčani i Domagoj povezani govori u video zapis kojega je napravio Foto Ilija, daleke 2009. godine kada je Radio Đakovo i Grad Đakovo napravio veličanstven doček Domagoju Duvnjak, 21-godišnjem mladiću koji je već na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu pokazao da će u budućnosti biti predvodnik hrvatske rukometne reprezentacije. Igrajući tada s legendama poput Ivana Balića, Petra Metličića, Bleženka Lackovića, Mirka Alilovića, Gorana Šprema, Zlatka Horvata, Jakova Gojuna, Igora Vorija… Domagoj je pokazao da je budući vođa. Srebrena medalja bila je dovoljna da mu Đakovčani prirede veličanstven doček kojega mi prenosimo u cijelosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here