Mladi “brokeri” posramili đakovačke košarkaše!

0
919

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

ZAOSTALA UTAKMICA 8. KOLA

OLIMP INSPEKT-ING – ĐAKOVO 80:57

(22:20; 16;11; 14:15; 28:11)

Osijek – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Dino Barišić, Mario Čuk i Fran Stefan Andrić (Osijek). Opunomoćenik HKS-a: Saša Šarac (Osijek).

OLIMP INSPEKT-ING: Jovanović 13, Filipović 8, Dmitrović 22, Vedriš 14, I. Vincetić 4, Tomljanović, Kordić, Vuković 8, Pšihistal 2, M. Vincek 6, Greganović 4.

ĐAKOVO: Škrinjarić 3, Kelava 6, Kšan 4, Duvnjak, Zgonjanin 4, Banović, Namjesnik 2, Turalija 19, Žulj 2, Vukadin 5, Marko Karlović 12. Trener: Davor Lončarić.

Kako su završili prošlu 2019. godinu (teškim porazom od Županje) tako su đakovački košarkaši i otvorili novu 2020. godinu, teškim porazom od mladih „brokera“. Iako su Đakovčani, uz tri osječka pojačanja (Škrinjarić, Zgonjanin, Žulj) i jednim brodskim (Marko Karlović) u svoj roster dodali i dojučerašnjega kapetana Vrijednosnica Osijek Nikolu Turaliju, niti to nije pomoglo. Đakovački su košarkaši naletjeli na raspoložene i rastrčane, pune snage, Osječane koji su u prvih dvadeset minuta „lomili“ otpor raštimane đakovačke momčadi. Na odmor su „brokeri“ otišli sa sedam poena prednosti (38:31).

U trećoj četvrtini Đakovčani su održavali rezultatski zaostatak očekujući da će iskustvo spomenutih igrača ipak donijeti preokret. Međutim, u posljednjih deset minuta na terenu su postojali samo mladići u žutim dresovima koji su „posramili“ svoje starije i iskusnije protivnike. Posljednju četvrtinu domaćini su dobili s nevjerojatnih 28:11 za konačnu visoku pobjedu 80:53.

U pobjedničkim redovima najzaslužniji za pobjedu Vuk Domitrović s 22 poena, Vedriš je dodao 14, Jovanović 13 poena. U đakovačkim redovima Turalija s 19 i Marko Karlović s 12 poena.

Ovo je četvrti poraz đakovačkih košarkaša kod kojih je vidna kriza igre jer s ovakvim rosterom mladi Osječani ipak ne bi trebali biti nepremostiva preprela. Osječanima čestitke na borbenoj i efikasnoj igri, a Đakovčanima pitanje: Može li slabije od ovoga?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here