Cilj: pomak prema vrhu!

0
1266

NOGOMETAŠI ZRINSKOGA KRENULI S PRIPREMAMA

Petak, 17. siječnja, dan je kada su nogometaši Zrinskoga odradili prozivku i prvi trening na svom igralištu Bara. Na početku sve igrače pozdravio je Ivica Kocur, a nakon njega o planu priprema i ambicijama kluba govorio je trener Josip Milardović.

Kao i u jesenskom dijelu, u Jurjevac je stiglo dvadesetak igrača iz Brazila, Engleske, Nigerije… koji će u trening kampu pokušati pronaći klub u Hrvatskoj. Tako da će svi nogometaši trenirati u dvije grupe: „stranici“ ujutro u 11:00 sati, a „domaći“ u 14:00 sati. U nedjelju, u 14:00 sati u Čepinskim Martincima „stranci“ će odigrati pripremnu utakmicu protiv trećeligaša Čepina gdje će treneri slavonsko-baranjskih klubova vidjeti igrače na djelu. Nakon toga, uslijedit će još dvije pripremne utakmice nakon čega će se znati tko će „od stranaca“ ostati u Hrvatskoj.

Zrinski je u ovoj zimskoj stanci ostao bez četiri igrača: Karlo Bokanović otišao je na probu u Belišće, Patrik Dubravac (zbog posla otišao s obitelji na more), Džanan Smaka i Marino Sabljić (Čepin). Službeno, u klub još nitko nije stigao što znači da do početka prvenstva neće biti prinova. Na prozivci opravdano su izostali Mislav Bagarić i dvojica Brazilaca Dos Santos i Moises, a svi ostali su se pojavili na prvom okupljanju.

Nakon uvodnoga dijela priprema Zrinski će krenuti s odigravanjem pripremnih utakmica. U nedjelju, 2. veljače, slijedi utakmica protiv Bedema, u srijedu 5. veljače protiv drugoligaša BSK-a iz Bijeloga Brda, a subota, 8. veljače, rezervirana je za susret protiv jesenskoga prvaka Marsonije. Do početka prvenstva Jurjevčani će odigrati još nekoliko pripremnih utakmica kako bi spremni dočekali 29. veljaču i prvi proljetni nastup. Na svojoj će Bari Zrinski ugostiti momčad Vihora iz Jelisavca, a zatim slijedi gostovanje u Našicama.

Da se Jurjevčani ne šale, potvrđuje i činjenica da je ovih dana završeno i idejno rješenje novoga stadiona koji bi trebao imati tribine sa 680 sjedećih mjesta i svim pratećim objektima koji bi udovoljavali igranje u drugoj ligi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here