Laura Mašić izabrala Indiana University Atletics!

0
3722

MLADA ĐAKOVAČKA TENISAČICA PRED NOVIM IZAZOVIMA

Već dugo pišem i pratim tenisku karijeru mlade đakovačke tenisačice Laure Mašić koja je, nakon vrlo zapažene đakovačke epizode, u posljednje dvije sezone nastupa za zagrebački klub istovremeno završavajući srednju školu. Laura Mašić položila je sve ispite i tako završila srednjoškolsko obrazovanje, a ta činjenica otvorila joj je nove mogućnosti kako u nastavku školovanja, ali isto tako i u teniskom napretku. Mnogobrojni američki koledži bili su zainteresirani za dolazak đakovačke tenisačice na njihovo sveučilište, a zajedno s roditeljima Laura je donijela odluku: odlazi u Ameriku na prestižno Indiana University Atletics smještenom u gradu Bloomingstonu.

Na svojoj službenoj stranici prestižni američki koledž objavio je vijest i poruku dobrodošlice svojoj novoj studentici i članici sportske ekipe. Prenosimo riječi glavnoga trenera Ramira Azcuija koju donosimo u cijelosti:

„ Jako smo uzbuđeni što smo ugostili Lauru Mašić u Indiani. Laura je imala mnogo vrhunskih teniskih ponuda u SAD-u i mnogi su je treneri posjetili u Hrvatskoj. Laura je već mnogo toga prošla u ranoj dobi i s nestrpljenjem očekujemo kako će se snaći u novim akademskim i sportskim kao i osobnim izazovima novoga načina života. Na našem će koledžu imati vrhunske uvjeta kako za školovanje tako i za tenisku karijeru.“

U Hrvatskoj osvojila sve što može

Laura Mašić teniskom se počela baviti sa šest godina i od samih početaka pokazivala je veliki talent. Vrijedna, samozatajna godinama je trenirala na đakovačkim terenima pod vodstvom trenera Igora Blaževića, a kasnije i Marija Beljana da bi krenula suradnja s obitelji Konjuh. Nakon odlaska u Zagreb Laura Mašić nastupila je za zagrebački klub Top Spin.

U svojoj dvanaestogodišnjoj teniskoj karijeri Laura Mašić osvojila je sve što se moglo osvojiti u hrvatskim okvirima. U svim dobnim kategorijama osvajala je titule prvakinja Hrvatske: od konkurencije od deset godina do seniorske konkurencije. Nastupila je na desetak međunarodnih juniorskih turnira kao i na nekoliko seniorskih profesionalnih turnira.

Odlaskom u SAD Laura Mašić, poput svoje starije kolegice, atletičarke Maje Pačarić, nastavlja svoju karijeru na jednom od američkih koledža. Đakovačka tenisačica put Amerike kreće 6. siječnja.

Ovim putem mladoj đakovačkoj tenisačici želimo puno sreće i sportskih uspjeha u novom životnom izazovu zvanom Amerika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here