Županjci se počastili na đakovačkom Adventu!

0
1323

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – ŽUPANJA  62:91

(11:35; 24:17; 17:20; 10:19)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Krunoslav Holjevac (Sibinj), Matej Grubišić (Slavonski Brod) i Boris Knez (Požega). Opunomoćenik HKS-a: Krešimir Peić (Slavonski Brod).

ĐAKOVO: Škrinjarić 19, Kelava 2, Kšan 10, Duvnjak, Zgonjanin 10, Pavlović, Namjesnik, Lončarić, Žulj 5, Vukadin 6, Karlović 9. Trener: Davor Lončarić.

ŽUPANJA: Benković, Mitrović 15, Erslan 26, Gvozdić, Špehar 19, Stjepanović 13, Mesić 4, Tomić 6, Župarić, Bušić 4, Kovačević 2. Trener: Sanjin Kalaica.

Trebao je ovo biti derbi susret sedmoga kola u kojemu su snage odmjerili Đakovčani i Županjci. Međutim, od derbija nismo vidjeli niti D jer su gosti iz Županje već u prvih deset minuta dali do znanja da ih zanima samo pobjeda. Županjski trener Kalaica znao je recept kako primiriti đakovačke napadače jer ih je uspio limitirati na samo 11 poena. Za razliku od Županjaca domaćini su odigrali katastrofalnu obranu u kojoj ništa nije štimalo tako da su županjski košarkaši ubacili velikih 35 poena. Mitrović  s 11 poena, Špehar s 10 i Gvozdić sa osam poena bili su neuhvatljivi za domaću obranu.

U drugoj četvrtini Đakovčani su došli do daha i u tih deset minuta vidjeli smo ravnopravnu igru, ali igrači trenera Petrovića nisu uspjeli smanjiti razliku i tako utakmicu učiniti zanimljivom. Spomenutoj trojci pridružio se centar Erslan i kapetan Stjepanović koji su laganim poenima kažnjavali svoje protivnike. U đakovačkim redovima najbolji pojedinac bio je Škrinjarić s ubačenih 16 poena (4 trice), ali on nije mogao sam protiv raspoloženih Županjaca. Gosti su na odmor otišli s velikih plus 17 (35:52).

Domaćini su se nadali da bi dolaskom Marka Karlovića (ponovo došao na drugo poluvrijeme, kao i protiv Belišća) mogli napraviti preokret, ali gosti su u treću četvrtinu krenuli još agresivnije i borbenije tako da su svoju prednost digli preko dvadeset poena. Vrlo brzo bilo je jasno da će bodovi u Županju, a Đakovčani su pokušavali individualnim akcijama doći do poena. Međutim, trener Kalaica je preiskusan da bi ovakvo vodstvo prepustio: svojim igračima naredio je još agresivniju obranu koja im je donijela veliki broj oduzetih lopti i laganih poena. U posljednjih deset minuta i đakvoački trener Petrović se predao, u igru je uveo igrače s klupe, a Županjci su to iskoristili i došli do visoke pobjede od 29 poena.

Ovo je Đakovčanima treći poraz i najvjerojatnije oproštaj od borbe za prvo mjesto dok Županjci, zajedno s  Belišćem i Osijek Inspekt-Ingom ostaju na samo jednom porazu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here