Nakon Zrinskog, i s Mladosti želim proslaviti naslov prvaka!

0
11566

Naš sportaš tjedna, već dugi niz godina, bavi se nogometom i stalno je u traženju svoga nogometnoga identiteta. Od matične Mladosti, preko Đakova i Zrinskoga, pa ponovno do Satnice – njegov je nogometni put. U posljednje dvije sezone, pokazao je vidan napredak, što potvrđuje i veliki broj postignutih golova. U lokalnome derbiju, zabio je tri gola Torpedu i asistirao za pogodak Radnića, čime je zaslužio DJSportovu nominaciju. Neven Grbeša.

 

Ukratko predstavite svoju dosadašnju nogometnu karijeru.

  • Nogometnu sam karijeru započeo u sadašnjem klubu, NK Mladost. Nakon toga, prešao sam u Đakovo, gdje sam igrao četiri godine. Zatim sam krenuo na fakultet te nisam više bio u mogućnosti putovati na treninge u Đakovu, a u isto je vrijeme stigao i poziv iz Zrinskoga (Jurjevac). U Zrinskome sam proveo jednu sezonu te se vratio u svoj matični klub, gdje sam i danas.

Čini se da ste povratkom u Mladost pronašli svoj nogometni identitet te ste trenutno najbolji strijelac kluba. Je li to znak da je Neven Grbeša nogometno sazrio?

  • Kao sastavni dio napadačkoga dijela momčadi, zadatak mi je postizati pogotke. Ove sam sezone postigao nekoliko golova, za koje, prije svega, moram zahvaliti svojoj momčadi jer su mi oni to olakšali.

U posljednje dvije sezone, Mladost pruža odlične igre. U čemu je tajna?

  • Napadački dio odlično funkcionira, ali pohvalio bih i obrambeni dio momčadi. Mladost je momčad koja ima drugu najbolju obranu lige, što uvelike pridonosi našoj trenutnoj poziciji na tablici. Isto tako, od samoga smo početka odlično kliknuli s trenerom. Jednostavno se dogodila kemija koja daje fantastične rezultate, kojima svi svjedočimo.

U novom rangu natjecanja, Mladost je u jesenskome dijelu zauzela drugo mjesto. Zadovoljni ostvarenim ili je moglo još i bolje?

  • Bilo je utakmica u kojima smo mogli proći rezultatski bolje, ali s druge strane, u sportu nije uvijek dovoljno biti bolji. Zadovoljni smo otišli na zimski odmor i jedva čekamo nastavak prvenstva te nove izazove.

Valpovka je prvak s pet bodova više, može li Mladost to stići u proljetnome dijelu prvenstva?

  • Iako nam prvo mjesto nije prioritet, dobro pamtimo kako je lijep osjećaj biti prvakom, stoga ćemo se svakako potruditi to ostvariti.

Čini se da je jako dobra suradnja vas i Marina Stanušića. Najčešće ste vas dvojica strijelci Mladosti. I jedan i drugi ste, kao mladi igrači, dugo tražili svoje „mjesto pod suncem“. Postoji li rivalitet među vama?

  • Marin i ja smo dijeliti svlačionicu već u omladinskim kategorijama Đakova, tako da se dugo poznajemo. Ne bih rekao da je tu rivalitet, obojica smo sretni što ponovno igramo zajedno i što nam sjajno ide.

Pokušali ste u klubovima višega ranga; dolazi li vrijeme za novi nogometni pokušaj u profesionalnim vodama?

  • Tijekom karijere, proživio sam lijepe trenutke, od kojih bih istaknuo titulu prvaka s Mladosti i naslov sa Zrinskim iz Jurjevca upravo u ovom rangu. Trenutno bih volio i s Mladosti ponoviti taj uspjeh. Iako je teško predvidjeti što će se dalje događati, osobno se nadam nastavku lijepe priče u Satnici.

Kako usklađujete studentske i nogometne obveze?

  • Za mene su studentski dani jedni od najljepših u životu i uživam u svakom od njih. Nogomet je svakako neizostavan dio toga. U suradnji s klubom, svi studenti imaju organiziran prijevoz za treninge koji je usklađen s trenerom i ostatkom momčadi, tako da mi to uvelike olakšava organizaciju.

Neven Grbeša – izvan terena?

  • Rekao bih da sam kao i svaki drugi 22-godišnjak: studiram, radim, zabavljam se i uživam!

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here