Belišćani prokockali već dobivenu utakmicu!

0
2033

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – BELIŠĆE         74:68

(11:18; 23:21; 13:16; 27:13)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100.

 

ĐAKOVO: Škrinjarić 20, Čupić 15, Žulj 12, Kšan 8, Zgonjanin 8, Karlović 4, Vukadin 4, Kelava 4, Lončarić, Pavlović, Namjesnik, Češkić. Trener: Davor Lončarić.

BELIŠĆE: Boras 19, Dolić 12, Prelgej 11, Soldo 8, Nađ 7, Cerjak 6, Funtak 3, Blažević 2, Inić, Premec. Trener: Čamagajevac.

Čime možemo povezati nogometaši Dinama i košarkaše Belišća. I jedni i drugi izgubili su nemoguće? Dinamo je u sudačkoj nadoknadi propustio pobjedu protiv Sahtara, a Belišćani su u posljednje dvije minute izgubili već dobivenu utakmicu u Đakovu, ne nekom posebnom igrom domaćina, već svojih pogrješakama.

Tijekom gotovo cijele utakmice, izuzev posljednje tri minute,  gosti si imali rezultatsku prednost koja je znala otići i do plus 10, ali su Đakovčani upornom i borbenom igrom stizali prednost, ali nikako nisu mogli doći do vodstva. Igrom Belišća dominirao je Juraj Boras i kao organizator igre i kao strijelac. Poprilično velike probleme đakovačkim košarkašima, napadačkim skokovima, pravio je David Đolić. U đakovačkim redovima ton igri davao je borbeni povratnik Vedaran Kšan. Gosti su od samoga početka došli u vodstvo 10:3 zatim 16:5 da bi na „mali odmor“ Belišćani otišli pri rezultatu 18:11. U drugoj četvrtini domaćini su malo stizali prednost, pa bi gosti opet pobjegli i takva igra bila je do posljednjih minuta utakmice.

U trećoj četvrtini u redovima Đakova pojavio se Marko Karlović (kojega nije bilo u prvih 20 minuta) i tada je igra Đakova poprimila jednu borbeniju i organiziraniju igru. U tim trenucima Đakovčane je „iznad vode“ držao Filip Škrinjarić koji je i bio kreator preokreta.

Đakovčani su, tri minute prije kraja utakmice, došli na minus 2. Tada Belišćani gube glavu što doista čudi s obzirom da u momčadi imaju iskusnoga trenera i nekolicinu igrača (Preglej, Boras, Đolić, Soldo) čine mnoštvo tehničkih pogrješaka čime daju priliku domaćinima za preokret. U posljednjoj minuti domaćini su prekinuli nekoliko belišćanskih napada  te su laganim poenima došli do pobjede.

U đakovačkim redovima, osim već spomenutog Šrkinjarića, treba istaknuti i Nevena Čuća, strijelca 15 poena. Kod gostiju Boras 19, Đolić 12 i Preglej 11.

Ovom pobjedom đakovački su košarkaši ostali u utrci za prvo mjesto, a u sljedećem šestom kolu očekuje ih gostovanje Oriovcu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here