Leon Babić Brajko stigao do četvrtfinala, par Babić Brajko/Brunold zapeo u finalu,

0
1795

MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR LOIRE VALLEE U FRANCUSKOJ

Da štrajk prosvjetara ima i pozitivnih učinaka primjer je mladoga đakovačkoga tenisača Leona Babića Brajka koji je školsku stanku iskoristio za odlazak na jaki međunarodni turnir trećega ranga u francuski grad Blois. U kategoriji tenisačica i tenisača do 16 godina Đakovčanin je ostvario zapažene rezultate.

U pojedinačnoj konkurenciji prošao je dva kola: u prvom je bio bolji od francuskoga kvalifikanta Clementa Lamirea rezultatom 6:2 i 6:4. U drugom kolu  Babić Brajko izbacio je još jednoga domaćega tenisača. Sa 6:4 i 6:3 bio je bolji od Raphaela Vaksmanna. Ovom pobjedom mladi đakovački tenisač plasirao se u četvrtfinale gdje se susreo sa Švicarcem, drugim nositeljem Mikom Brunoldom, igračem s kojim je Babić Brajko nastupio u igri parova.  Švicarski tenisač slavio je s uvjerljivih 5:2 i 6:1.

I u igri parova đakovačko-švicarska kombinacija Leon Babić Brajko/ Mika Brunold uspješno je, ulaskom u finale, odradila ovaj turnir. Na putu do finala u prvom kolu pobijedili su francusku kombinaciju Axel Sabourin/Jim Schmiter (7:5; 6:4), zatim ponovo Francuze Celiana Aragona i Thea Palliesa rezultatom 6:3 i 6:2. U polufinalu su bili bolji od još jedne francuske kombinacije: Yohann Dombrowski/Titouan Norde (7:5; 6:1). U finalnom meču par Alban Lahoreau/Andrea Tiburzio bio je bolji od đakovačko-švicarskoga para Babić Brajko/Brunold rezultatom 6:0 i 6:3.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here