Prvi topnik županijskih drugoligaša!

0
1135

SPORTAŠ TJEDNA: STJEPAN GURDON

Prije godinu i pol došao je iz viškovačkoga Radničkoga i odmah je osvojio srca navijača u Širokom Polju. Čime? Lakoćom postizanja golova. Njegovim dolaskom Hajduk je  dobio jedan od najubojitijih napada u ligi. U prošlom prvenstvu bio je najbolji strijelac Druge županijske nogometne lige s 23 postignuta gola, a, iako je tek pri kraju jesenski dio prvenstva, na dobrom je putu da taj naslov obrani i ove godine. Trenutno je najbolji strijelac s 15 golova, a titulu sportaša tjedna zaslužio je hat-trickom kojime je Omladinac iz Đakovačkih Selaca ostavio bez svake nade. Stjepan Gurdon!

 

Možete li kratko opisati svoju karijeru?

  • Što se tiče moje sportske karijere, započeo sam ju u rukometu te sam iz rukometa prešao u nogomet. Prvo sam igrao u mlađim pionirima Đakova, gdje sam bio do juniora. Nakon toga, pauzirao sam jednu sezonu i krenuo seniorsku karijeru u Slavoncu iz Preslatinaca. Sa Slavoncem sam osvojio 3. ŽNL, a nakon toga sam pet sezona igrao u Viškovcima te pola sezone u Torpedu iz Kuševca. Trenutno sam u Hajduku iz Širokoga Polja gdje želim i ostati.

Drugu ste godinu član Hajduka iz Širokoga Polja, jeste li zadovoljni?

  • Da, član sam Hajduka od prošle sezone i moram reći da sam prezadovoljan. Uprava radi jako dobar posao. Usto, ove sam sezone drugi igrač iz Širokoga Polja koji je izabran za igrača tjedna, što dovoljno govori o našoj kvaliteti.

Prvi ste strijelac kluba, ali i Druge županijske lige. Kako procjenjujete kvalitetu Lige?

  • Prvi sam strijelac isključivo zbog ekipe i rada; dobar kolektiv uvijek izbacio pojedinca. Nažalost, iz godine u godinu kvaliteta lige opada, što zbog odlazaka kvalitetnih igrača trbuhom za kruhom, što zbog napredovanja naših klubova koji zadnjih godina ulaze u viši rang natjecanja.

Hajduk svake godine najavljuje velike ambicije, međutim, ne ide? Došla su i pojačanja?

  • Točno je da se najavljuju velike ambicije zbog rada, a i rezultata na pripremnim utakmicama. Nažalost, nije tako jer u svaku utakmicu uđemo s grčem i treba nam 30-ak minuta da se smirimo i krenemo igrati kako znamo, što u nekim utakmicama bude prekasno pa nepotrebno gubimo bodove. Prošle smo sezone došli dva Bjelobrka i ja, a ove sezone Zetović. Radi se o jako kvalitetnim igračima koji svojim nogometnim sposobnostima mogu konkurirati za najbolje igrače na svojim pozicijama i u višem rangu natjecanja.

Nakon nekoliko kolo, došlo je do smjene trenera?

  • Došlo je do smjene trenera tri kola prije kraja jesenskoga dijela, ali ja kao igrač ne bih htio ulaziti u tu situaciju. Moram samo reći da smo kvalitetno radili na svakome treningu.

Prošle ste godine bili najbolji strijelac Lige. I sada ste na putu obraniti titulu. Ima li ambicija za igranje u višem rangu?

  • Jesam, iako nisam nastupio na nekoliko utakmica tijekom sezone, a nadam se d će tako biti i ove godine. Igrao sam u višem rangu, a i sada imam neke ponude, no trenutno ne razmišljam o tome.

Jesenski je dio prvenstva uskoro gotov. Polet prvak, Dračice druge… Očekivano?

S obzirom na stanje na tablici prošle sezone, prije samoga početak prvenstva nisam očekivao Polet na prvome mjestu. Međutim, doveli su jako kvalitetna pojačanja te su zasluženo prvaci. Što se tiče Dračica, zasluženo su tu gdje jesu jer imaju mladu i kvalitetnu momčad.

Što može Hajduk u proljeće?

  • Nadam se da će se smanjiti razlika u bodovima nad vodećim Poletom, kako bi bila zanimljiva završnica. Vrijeme će pokazati svoje, a i ima tu još dosta bodova do kraja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here