Andrej Kedveš viceprvak svijeta u K – 1!

0
4523

VELIKI USPJEH ĐAKOVAČKOGA BORCA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U SARAJEVU

Iako mu je samo 22 godine đakovački kickboxing borac Andrej Kedveš ostvario je dosada svoj najveći uspjeh u karijeri. Kao član hrvatske reprezentacije nastupio je na Svjetskom prvenstvu u disciplini K – 1 do 71 kilograma i na svom prvom nastupu osvojio titulu viceprvaka. A put do finala doista nije bio nimalo lagan jer je mladi Đakovčanin morao u pet dana odraditi isto toliko borbi. A to je Kedveš učinio na veličanstven način, redom je pobjeđivao: Francuza Farchija Abdelelaija, Poljaka Damiana Piskorcza, Rusa Vladislava Ukraninetska i u polufinalu Talijana Ousamea Rebbanija.

Sinoćnje finale protiv Ukrajinca Vitalija Dubine proteklo je u izjednačenoj borbi u kojoj je Ukrajinac iskoristio svoje prilike za osvajanje bodova. Dubina je slavio s 3:0 i tako se okitio svjetskim zlatom dok je đakovačkom borcu pripalo srebro.

Odmah nakon meča dobili smo izjavu Andreja Kedveša: „Ovo je tjedan iz snova za mene jer još uvijek nisam svjestan što sam učinio. U mojoj konkurenciji bilo je 25 odličnih boraca sa svih kontinenata i treneri kažu da je ovo bila elitna kategorija. Na turniru sam ostvario četiri čiste pobjede i zasluženo sam se našao u finalu. Ukrajinac Dubina bio je malo bolji od mene i ostvario je pobjedu. Iako sam dominirao ringom, napadao, imao inicijativu,  nisam uspio pronaći rješenja kako poentirati, a moj protivnik sve je moje napade na vrijeme i uspješno blokirao. Dao sam sve od sebe, ali u ovom trenutku više nije išlo. Malo sam tužan jer ovakva prilika možda se nikada više neće ponoviti, ali bit ću ponosan kada sutra izađem na postolje i primim srebrenu medalju. Ovime se ostvario san jednoga maloga dječaka koji je imao snove da će postati svjetski borac Hvala mome treneru Danijelu Šimundiću, hvala svima u reprezentaciji i svim Đakovčanima koji su uživo pratili moju finalnu borbu. Čujem da je bilo jako veselo u đakovačkim kafićima gdje se moj meč gledao uz pjesmu „Inati se, Slavonijo“. Hvala svima, a mojim navijačima obećavam da ću zlato osvojiti 2021. godine u Moskvi, zaključio je đakovački viceprvak svijeta u disciplini K – 1.

  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here