Oj, Dardo, alaj te volimo, u tebi nikad izgubile nismo!

0
1756

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

DARDA – ĐAKOVO 16:25 (9:11)

Darda – Nastavno sportska dvorana Darda. Gledatelja: 50. Sutkinje: Ivona Abramović i Ivana Farkaš (Osijek).

DARDA: Marta Klasić, Emma Humel, Sara Dora 2, Sara Janković 4, Lana Alšić 4, Ivona Martić , Klara Marojević  4, Arijana Gashi, Morena Pavlić, Leonarda Tomas, Laura Ivanović. Trener. Krešimir Modrić.

ĐAKOVO: Josipa Sudić, Jelena Barišić  4, Lara Lacić 4, Ana Duvnjak, Klara Humbal 3, Sara Šunda, Lucia Holbik, Lara Posavčević 1, Anđela Prekačin 6, Beata Posavac, Ivana Pejić 5, Ena Bogdanović 2, Lana Kružić. Trenerica Danijela Varnica.

O kako su slatki dardanski bodovi. Mlade đakovačke rukometašice pobijedile su u županijskom derbiju i tako upisale prve ovosezonske bodove koji će im dati veliki poticaj da u sljedećim utakmicama poprave svoj bodovni konto.

Otvaranje utakmice pripalo je domaćim igračicama koje su povele 5:3, ali su ubrzo Đakovčanke preokrenule rezultat u svoju korist 7:5. U samoj završnici prvoga dijela igračice trenerice Danijele Varnice odigrale su odlično i serijom 3:0 došle do vodstva 11:9 što je bio i rezultat prvoga poluvremena. Najbolja igračica prvoga dijela bila je Iana Pejić, strijela četiri pogotka (dva iz sedmerca). U završnici odlično joj je asistirala Anđela Prekačin sa tri gola s krilne pozicije.

Đakovčanke su drugo poluvrijeme otvorile serijom 3:1 i došle do lijepe prednosti 14:10. Najvećih šest razlike gošće su imale sredinom drugoga dijela kada su povele 18:12, ali tada je uslijedila mala kriza koju igračice Darde koriste i dolaze do 15:18. Ali, tada mlade đakovačke rukometašice kreću u svojih najboljih deset minuta igre u ovom prvenstvu: ostvaraju nedostižnih 23:15 što je bi znak da će bodovi u Đakovo. U drugom poluvremenu odličnu igru pružile su Anđela Prekačin, Klara Humbal, Lara Lacić i Jelena Barišić. Na kraju su Đakovčanke došle do pobjede puno lakše nego li su očekivale. Veliki doprinos đakovačkoj pobjedi dale su i golmanice

Velika i poticajna pobjeda za mladu đakovačku ekipu u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here