Đakovčani poraženi u Novoj Gradišci!

0
1700

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

NOVA GRADIŠKA BDGRUPPE AUSTRIA – ĐAKOVO 29:27 (15:15)

Staro Petrovo Selo – Školska športska dvorana Staro Petrovo Selo. Gledatelja: 50. Suci: Tomislav Baić i Mladen Šulekić (Novska).

NOVA GRADIŠKA BDGRUPPE AUSTRIA: Josip Janeček, Jotić, Orelj 7, Mihić 2, Umljenović, Bušić 2, Špoljarić 2, Ivanišević 5, Ćosić 5, Lalić, Milošević 4, Marjanović 2, Šemsedinovski, Kumić. Trener: Krešimir Šegovac.

ĐAKOVO: Serdarušić, Božičević 6, Perković, Omrčanin 4, Lasić 4, Jarčević 1, Kokanović, Klepo 2, Orlović, Poplašen 3, Kapetan 1, Matačić 6, Dramac. Trener: Domagoj Perlić.

U sudaru dvaju bivših prvoligaša – Nove Gradiške i Đakova – na kraju su se radovali domaćini koji su u završnici utakmice iskoristili iskustvo i došli do važnih bodova.

Već u trećoj minuti domaćini su golovima Damira Miloševića (2) i Mateja Orelja u trećoj minuti pokazali da će teško prepustiti bodove. Đakovčani su sredili svoje redove i vrlo brzo došli do poravnanja 4:4 da bi gosti prvi puta došli u vodstvo pri rezultatu 7:6. U tim trenucima nezaustavljiv za novogradišku obranu bio je Luka Omrčanin koji je postigao tri gola u seriji. Do odlaska na odmor niti jedna momčad nije ostvarila veću prednost od jednoga pogotka tako da su i jedni i drugi poluvrijeme dočekali pri rezultatu 15:15.

U drugom poluvremenu punih 25 minuta igralo se gol za gol tako da niti jedan protivnik nije ostvario veću prednost od jednoga gola. U posljednjih pet minuta domaćini su iskoristili iskustvo svojih najboljih igrača i prelomili utakmicu. Pri rezultatu 26:26, u 55. minuti Marko Ćosić dovodi svoju momčad u vodstvo 26:25 zatim Matej Orelj postiže pogodak za 28:26, a minutu prije kraja Igor Mihić postiže i 29 gol. U posljednjoj minuti Luka Matačić uspijeva smanjiti rezultat na 27:29, ali za preokrete vremena više nije bilo.

U đakovačkim redovima najbolji Božičevič i Matačić sa šest golova, kod domaćina Orelj sa sedam, Ivanišević i Ćosić sa pet golova.

             Đakovčanima nanijeli drugi poraz – Nova Gradiša BDGruppe Austria

Tako su đakovački rukometaši upisali drugi poraz (i jednu pobjedu) čime su otvorili sumnje u mogućnosti brzoga povratka u prvoligaško društvo. No, tek su tri kola iza nas…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here