Tajna uspjeha: svaka utakmica mi je najvažnija!

0
1257

SPORTAŠ TJEDNA – FLORIAN ABRAMOVIĆ, NOGOMETAŠ RATARA

Nogometaši Ratara u proteklom su tjednu odigrali dvije prvenstvene utakmice: u srijedu su na svom terenu pobijedili Slavonac iz Ladimirevaca 2:0. Abramović je prvi gol postigao u 69., a drugi u 88. minuti. U subotu, u jednoj čudnoj utakmici, nakon vodstva 3:0, u Đurđenovcu Ratar je izgubio 4:3. U prvoj utakmici Florian Abramović postigao je oba pogotka koja su Piškorevčanima donijela pobjedu. I u Đurđenovcu je postigao drugi i treći pogodak za Ratarovo vodstvo 3:0. Striielac je bio u 14. i 17. minuti. Dovoljno argumenata da ovaj nogometaš bude sportaš tjedna.

Kako komentirate vašu igru u dresu Ratara? Kakav je vaš dojam o subotnjoj utakmici u Đurđenovcu?

  • Moja je igra u dresu Ratara odlična, što potvrđujem iz utakmice u utakmicu, pri čemu svakako moram istaknuti i svoju momčad jer bez njih to ne bi bilo moguće. Nije mi drago vraćati se na utakmicu u Đurđenovcu, ostavila je gorak okus. Mislim da takvu utakmicu izgubiš jednom u karijeri i to je tako.

Možete li ukratko opisati svoj nogometni put, od profesionalnoga igrača do Prve županijske lige? Što biste izdvojili kao najbolje trenutke, što kao manje dobre?

  • Nogometni put mi je bio prilično buran te vjerujem da se mnogi pitaju što se dogodilo da sam u dvije sezone iz 1. HNL završio u 1. ŽNL. To vam je jednostavno nogomet; ponekad nedostaje sportske sreće, nekad ste sami krivi za svoj put, a rekao bih da se kod mene dogodilo oboje. Moram naglasiti kako ne žalim ni za čim u svojoj karijeri i uvijek se lijepo prisjetiti da sam nekada bio u najvišem razredu hrvatskoga nogometa.

Golovi su vam u nogama; bili ste najbolji strijelac u HNK Đakovo Croatia, a sada tako nastavljate i u Rataru. Što biste rekli, u čemu je Florianova tajna?

  • Florianova je tajna u tome što svaku utakmicu gleda kao najvažniju, bez obzira radi li se o prijateljskoj ili prvenstvenoj utakmici. Jednostavno se trudim izići na teren i dati najbolje što mogu od sebe u tom trenutku, a golovi onda dođu sami.

Potječete iz nogometom “zaražene” obitelji, koliko obitelj ima utjecaj na vaš uspjeh?

  • Obitelj me pratila i podržavala u svakome trenutku moje karijere te zasigurno imaju bitnu ulogu za mene. Stvarno smo svi u sportu i jednostavno to volimo. Mama ponekad bude ljuta na nas zbog silnog vremena koje provodimo na terenima, ali navikla je pa nam brzo oprosti… haha.

Kakve su vaše daljnje nogometne ambicije?

  • Trenutno razmišljam samo o Rataru; imam posao i igram za jedan od najuređenijih klubova u okolici te sam zadovoljan. Ipak, smatram da sam još mlad pa nikad ne možeš znati što te čeka i što se može dogoditi.

Gdje vidite Ratar na kraju ovoga prvenstva?

  • Kao što sam već spomenuo, bitno je biti maksimalno koncentriran na svaku utakmicu. Također, dečki i ja ćemo se truditi zadržati visoku razinu igre te solidne rezultate. Općenito sam uvijek optimističan i nadam se najboljemu te vjerujem da možemo biti prvaci!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here