Stjepan Plazonja potpisao trogodišnji ugovor s novim rumunjskim prvoligašem!

0
1473

BIVŠI ĐAKOVAČKI NOGOMETAŠ KREĆE U PROFESIONALNE VODE

Lijepo je čuti dobre vijesti posebice o mladim sportašima koji su svoje prve nogometne korake naučili u rodnome gradu. Jedan od takvih je i Stjepan Plazonja, nogometaš koji je svoje prve korake naučio u đakovačkoj Croatiji. Kao talentirani dječak, ubrzo nakon toga, dobio je poziv osječkoga prvoligaša gdje je prošao sve mlađe uzrasne kategorije i bio jedan od najboljih napadača. Nakon završetka juniorskoga staža stigao je poziv iz HNK Dinamo gdje je Plazonja igrao dvije godine. Nakon toga, jednu sezonu proveo je u slovenskom Koperu.

 

U ovom prijelaznom roku Stjepan Plazonja odlučio je napustiti Dinamo i sreću pronaći u Rumunjskoj. Nakon odrađene probe, čelnici novoga rumunjskoga prvoligaša Hermennstadta bili su zadovoljni i ovih dana završena je priča oko potpisivanja ugovora.

O svom odlasku u Rumunjsku, Plazonja je govorio u jednom dahu: „Došao sam u nogometne godine kada sam morao napraviti iskorak i pokušati na nogometnom tržištu pronaći svoje mjesto. Dosadašnje igre u Dinamu i Kopru bile su bez nekoga jasnoga cilja, rekao bih od danas do sutra. Polako sam gubio strpljenje i zajedno sa svojim managerom odlučio sam krenuti negdje gdje ću dobiti priliku da igram. Došao sam u Rumunjsku gdje sam potpisao trogodišnji ugovor s novim prvoligašem Hermennstadtom. Sada su i papiri riješeni tako da za desetak dana očekujem i svoj prvi nastup. Moj novi klub trenutno se nakon osam kola nalazi na desetom mjestu s devet bodova. Klub je ostvario tri pobjede i doživio pet poraza. Vjerujem da ću se treneru nametnuti i da ću jako brzo dobiti priliku za prvi nastup. Odlično se osjećam, zdrav sam i treniram punom snagom. Vjerujem da je ovo početak jedne uspješne profesionalne karijere o kojoj sam sanjao na samim svojim nogometnim početcima, zaključio je Plazonja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here