Kajbini jockeri Gavran i Škalić za dračičko slavlje!

0
690

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

                           3:1 (0:0)

Đakovo – Igralište Croatia 1971. Gledatelja: 200. Sudac: Mario Vuković (Đakovo). Pomoćnici: Željko Šekerija (Đakovo). Strijelci: 0:1 Gurdon (55.), 1:1 Čečura (61.), 2:1 Gavran (81.), 3:1 Škalić (88.).

CROATIA: Cikač, Jezidžić, Šarčević (46. David Duvnjak), Petar Andričić, Iletić, Đurđević, Stjepan Kušević, Tadić, Udovčić (80. Škalić), Čečura, Marko Andrčić (80. Gavran). Trener: Mirko Kajba.

HAJDUK (ŠP): Mario Ivić, Blažević, Petrak, Ivan Bjelobrk, Mandić, Ognjenović, Gurdon, Stjepan Đambić, Marko Bjelobrk, Penava, Anđelo Ivić (38. Stipić).

Der4bi susret drugoga kola opravdao je očekivanja, ali samo u drugom poluvremenu kada su gledatelji vidjeli četiri pogotka. U prvih 45 minuta i jedni i drugi igrali su oprezno tako da se igra odvijala između dva kaznena prostora.

U nastavku utakmice, prvi su se radovali gosti. Akcija je krenula iz sredine terena, lopta je prebačena na desnu stranu gdje se našao Stjepan Gurdon koji lijevom nogom pogađa suprotni kut Cikačevoga gola. Taj trenutak primorao je domaćine da krenu puno agresivnije prema gostujućem golu i tada smo vidjeli najbolji dio derbija. Nije se dugo čekalo na dračički odgovor. U 61. minuti Dračičani su probili desni bok, ubačenu loptu u kaznenom prostoru majstorski je primio Željko Čečura i mirno poslao lopta iza Ivićevih leđa. Nedugo nakon toga, točnije u 67. minuti Širokopoljci su ostali s igračem manje. Zbog drugoga žutoga kartona igru je morao napustiti Marko Stipić. Međutim, Dračičani brojčanu prednost nisu uspjeli iskoristiti sve do same završnice. A tada je trener Mirko Kajba napravio potez utakmice, a vjerojatno će to biti i potez prvenstva. U 80. minuti u igru je umjesto Marijana Udovčića i Marka Andričića uveo Ivicu Gavrana i Dinu Škalića. I Upravo će njih dvojica biti strijelci za dračičku pobjedu. Ivica Gavran je u prvom kontaktu primio loptu iskosa na rubu kaznenoga prostora, poveo metar-dva i zatim preciznim udarcem pogodio malu mrežicu Ivićevoga gola. Majstorski pogodak za 2:1. Za konačnih 3:1 najzaslužniji je Željko Čečura koji je pobjegao svojim čuvarima, ušao u peterac gdje su dvojica gostujućih igrača pokušala spriječiti gol, međutim dračički napadač lukavo je odigrao povratnu loptu do Dine Škalića koji mirno loptu šalje u mrežu.

Ovom pobjedom Dračice su anulirale poraz iz prvoga kola u Mandićevcu, a u trećem ih kolu očekuje gostovanje u Forkuševcima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here