Sotinu pobjednički pehar, Đakovčanima drugo i treće mjesto!

0
1496

TRADICIONALNI BOĆARSKI TURNIR „ĐAKOVAČKO LJETO“

Đakovački boćari pamtit će ovu 2019. godinu po odličnom uspjehu i plasmanu u Prvu županijsku boćarsku ligu, ali i po nizu drugih aktivnosti koje su se događale tijekom ove godine.

U subotu, 17. kolovoza, Boćarski klub Đakovo bio je domaćin tradicionalnog boćarskoga turnira „Đakovačko ljeto“ na kojemu se okupilo osam momčadi: Đakovo I, Đakovo II, Ivankovo, Lokomotiva Vinkovci, Sotin, Vid Beli Manastir, Hrvatski dragovoljac Osijek i Vuka. Nakon napornoga natjecateljskoga dana doznali smo i pobjednike. Prvo mjesto osvojili su boćari Sotina, a drugo i treće pripalo je đakovačkim momčadima. Drugoplasirano je Đakovo I koje je nastupilo u sastavu: Branko Domjanović, Milan Budić, Anđelko Kuić i Mirko Đumić. Druga momčad Đakova u sastavu: Jozo Glavurdić, Ante Kutleša, Dalibor Zrinušić i Stjepan Bischof osvojila je treće mjesto. Na četvrtom mjestu natjecanje su završili boćari Vuke.

 

U dvije pojedinačne konkurencije doznali smo najbolje. U izbijanju bulina najbolji je Josip Pavletić (Sotin), a najbolju u bližanju je Anđelko Kuić (Đakovo I).

Novo vodstvo Boćarskoga kluba Đakovo

Nakon plasmana i viši rang, što je ocijenjeno velikim uspjehom, održana je Izborna godišnja skupština članova Boćarskoga kluba Đakovo. Za novoga predsjednika izabran je Branko Domjanović, dopredsjednik je Jozo Glavurdić, a tajničke poslove obnašat će Alen Polić. Pred novom upravom je i novi izazov: nastup u Prvoj županijskoj boćarskoj ligi. Pripreme za prvenstvo već su počele, a Đakovčani će u prvom kolu (8. rujna) na svom boćalištu dočekati momčad Retfale.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here