Kristijan Vladović u Selfoss Karfi!

0
3972

MLADI ĐAKOVAČKI KOŠARKAŠ KRISTIJAN VLADOVIĆ ODLAZI NA ISLAND

Đakovački sport, odnosno košarka, ostat će bez još jednoga mladoga, nadarenoga sportaša. Naime, dvadesetogodišnji Kristijan Vladović odlučio je košarkašku sreću pronaći na dalekom Islandu. Nakon što je dvije sezone proveo u prvoligašu iz Šibenika, potom se vratio u Đakovo, sada je odlučio svoj košarkaški put usmjeriti prema inozemstvu.

Vladović je dobio poziv iz Islanda u kojemu je boravio nekoliko dana trenirajući sa svojom novom momčadi. Kako su poslodavci bili zadovoljni njegovim igračkim kvalitetama, ponuđen mu je ugovor kojega đakovački košarkaš jednostavno nije mogao odbiti. O svom odlasku iz Đakova kratko je rekao: „Tri sam dana trenirao s momčadi Selfoss Karta koji igra u drugoj islandskoj ligi. Momčad čine uglavnom mladi igrači mojega godišta, a s njima radi mladi engleski trener Chris Cairds koji je predan košarkaškom radu i donosi pozitivnu energiju. Klub ima ambiciju kroz doigravanje ući u prvu ligu i zbog toga su se odlučili za moj dolazak. Selfoss je mali islandski gradić od 8.000 stanovnika, 50-ak kilometara udaljen od glavnoga grada Reykjavika.

Uz igranje druge lige, otvara mi se i mogućnost igranja za sveučilišnu momčad koja u Islandu čini natjecanje U – 20. Uz igranje, bit ću i trener mlađih dobnih skupina tako da će mi svaki dan biti ispunjen košarkom. Moje ambicije su velike jer ja sam ipak dvije godine igrao i hrvatsku Premijer ligu, nažalost, ozljeda koljena me je malo usporila u košarkaškom razvoju, ali sada je sve u redu i potpuno se okrećem novom izazovu. Upravo sam danas potpisao ugovor tako da je sada definitivno sve jasno. Ovih desetak dana iskoristit ću za individualne treninge, a u Selfoss putujem 31. kolovoza.

Ovim putem želim se zahvaliti i ljudima u Košarkaškom klubu Đakovo koji su me prihvatili i omogućili mi da odigram solidnu sezonu u prvoj ligi. Od svega srca želim im puno uspjeha u natjecanju i što brži povratak u prvu ligu, zaključio je Kristijan Vladović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here