Dračice su klub kojega pamtim od osnivanja!

0
1448

PREDSTAVLJAMO NOVOGA TRENERA DRAČICA MIRKA KAJBU

Nakon pomalo neočekivanoga odlaska Ivice Gavrana i napuštanja klupe seniorske momčadi Dračica, uprava kluba na večerašnjem je sastanku izabrala novoga trenera.

Riječ je o Mirku Kajbi, bivšem igraču Jedinstva koji je karijeru započeo od mlađih uzrasta pa sve do seniorske momčadi za koju je debitirao sa 17 godina. U Jedinstvu je odigrao više od 100 utakmica od čega 34 prvenstvene i zabio jedan pogodak.

Karijeru je nastavio u Rataru iz Piškorevaca gdje ostaje tri sezone; od 1990. do 1992. godine. Njegovu nogometnu karijeru prekida Domovinski rat u kojega je otišao sa 23 godine. 1992. godine doživio je teško ranjavanje noge, nakon čega nogometna karijera više nije bila moguća. . Danas je umirovljeni hrvatski branitelj.Trenersku karijeru započeo je u NK Ratar gdje je vodio mlađe dobne uzraste od 1996. do 1997. godine. Nakon toga bio je trener mlađih dobnih kategorija u NK Croatia te u HNK Đakovo Croatia od 2004. do 2012. godine.

O sebi, nogometu i trenerskom poslu, Mirko Kajba rekao je: “Nikada nisam imao velike trenerske ambicije, već sam taj posao radio iz ljubavi i nostalgije prema nogometu. Kada je dračička klupa ovoga tjedna ostala prazna, spremno sam prihvatio poziv i preuzeo vođenje seniorske momčadi. Trenersku poziciju obnašat ću isključivo volonterski jer Dračice su klub kojega pamtim od njegova osnivanja. Previše vremena nemamo jer već ovaj vikend  nas očekuje prva službena utakmica, Kup NK Đakovo, susret protiv Rekorda iz Kondrića. Nastojat ču svoje iskustvo prenijeti na igrače s ciljem ostvarivanja što boljega rezultata. Dosadašnjem treneru Ivici Gavranu želim puno sreće u trenerskoj karijeri, zaključio je novi trener Dračica Mirko Kajba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here