Đakovčanka Iva Poljičak stigla do polufinala, pobjednici: Sara Radanović – Valentina Vrbanc i Damjan Pusonjić – Vukašin Rajković!

0
2177

ZAVRŠEN ĐAKOVAČKI TURNIR OTVORENOGA PRVENSTVA HRVATSKE U ODBOJCI NA PIJESKU

Foto: Željko Kovač

Grad Đakovo i Odbojkaški klub Đakovo bili su domaćini, a Hrvatski odbojkaški savez organizator drugoga ovogodišnjega turnira Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Od petka do nedjelje, 2. do 4. kolovoza, dva novouređena terena pokraj Gradskoga terena, ugostila su ponajbolje hrvatske „pjeskaše“ koji su se borili za ukupan nagradni fond od 30.000,00 kuna, ali i bodove za ukupan poredak nakon kojega će se znati tko su prvaci Hrvatske. Đakovački turnir je drugi po redu, a natjecateljice i natjecatelje očekuje još tri turnira: u Ičičima (8. do 11. kolovoza), Đurđevcu (23. do 25. kolovoza) i Vrapču (6. do 8. rujna). Nakon toga bit će poznati državni prvaci u odbojci na pijesku.

Nakon prvoga kvalifikacijskoga dana (petak) bili su poznati sudionici glavnoga turnira koji su se tijekom subote borili za polufinale.

Višestruke prvakinje Hrvatske potvrdile dominaciju

Nedjeljno dopodne ponudilo je polufinalne parove. U ženskoj konkurenciji Nataša Savović i Nika Škarić s lakoćom su svladale par Erika Drviš i Mirna Bečić s 2:0. U drugom polufinalu Sara Radanović i Valentina Vrbanc bile su s 2:0 bolje od para Lucija Krivić i Iva Poljičak. S ponosom Đakovčani mogu reći da je polufinalistica Iva Poljičak Đakovčanka koja je odbojku učila i igrala u generaciji đakovačkih prvoligašica.

U nedjeljnom finalu, kojega je prenosila Sportska televizija, višestruke prvakinje Hrvatske Sara Radanović i Valentina Vrbanc uvjerljivo su slavile protiv Nataše Savović i Nike Škarić.

Par Rajković/Pusonjić s pozivnicom do naslova

U muškim polufinalima, nakon tri seta, Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika bili su bolji od para Davor Bogdanović i Nikola Ščerbakov dok je u drugom polufinalu Damjan Pusonjić i Vukašin Rajković bili su bolji od hrvatskih reprezentativaca Petra Đirlića i Ivana Zeljkovića (2:0).

 U finalu srpski par Pusonjić/Rajković slavio je protiv para Skorin/Zelenika.

Na đakovačkom turniru nastupila su i dva đakovačka para. U muškoj konkurenciji bili su to Ivan Mačković i Tin Takač. Đakovački odbojkaši poraženi su u kvalifikacijama od kasnijih polufinalista Davora Bogdanovića i Nikole Ščerbikova (15:21; 17:21).

U ženskoj pozivnicu su dobile Anela Gajić i Zdenka Babić Đakovčanke su poražene od para Ivana Ovčina/Ana Šutalo (11:21; 16:21).

Medalje i nagrade pobjednicima uručili su Petar Lagator, dožupan osječko-baranjski i Robert Francem, zamjenik đakovačkoga gradonačelnika.

 

                                              Nagrade đakovačkoga turnira

                               Đakovo je na najbolji način odradilo svoje…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here