Beketinčani izbacili Slavoniju, Gorjanci “šokirali” domaćine!

0
2890

MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR „IVAN LONČAREVIĆ“ U ŠIROKOM POLJU

SLAVONIJA (P) – BSK (BEKETINCI) 0:1 (0:0)

Široko Polje – Igralište NK Hajduk. Gledatelja: 150. Sudac: Rajko Ač. Pomoćnici: Josip Kedveš i Ivica Kedveš. Strijelac: 0:1 Alen Hnatek (78.).

SLAVONIJA (P): Begović, Getoš, Poljarević, Crnojević, Perak, Marošević, Vinko, Tadijan, Kovačević, Šuvarić, Stipanović. (Još su igrali: Bošković, Veverec, Štigler).

BSK (BEKETINCI): Slaven Hnatek, Zdravčević, Alen Hnatek, Lučić, Katušić, Pufler, Rebić, Luka Hnatek, Matej Lučić, Stanković, Tribunjak. (Još su igrali: Luka Stanković, Mario Hnatek, Paranus, Pajeska, Vjeko Hnatek, Prevoznik, Kruno Hnatek).

Prije početka utakmice Punitovčani su kao članovi Prve županijske nogometne lige bili apsolutni favoriti protiv Beketinčana, ali u nogometu to ništa ne mora značiti. Upravo su to pokazali nogometaši BSK-a koji su odigrali jednu tvrdu, mušku utakmicu ne dopustivši protivnicima da dođu do prednosti. U takvoj igri nije se previše „umiralo u ljepoti“ niti je bilo previše izglednih prilika za gol. Kako je utakmica odmicala, Beketinčani su bili sve hrabriji te su krenuli prema protivničkom golu.

Jednu takvu situaciju pretvorili su u vodstvo što se na kraju pokazalo kao „zlatni gol“ koji je BSK-u osigurao nedjeljno finale. U 78. minuti Alen Hnatek pobjegao je punitovčakoj obrani i iskosa sa desetak metara pogodio suprotni kut Begovićeva gola. Do kraja utakmice, BSK je uspio sačuvati minimalnu prednost i pomalo neočekivano, ali, prema prikazanoj igri, potpuno zasluženo otišao u finale.

 

HAJDUK (ŠP) – BUDUĆNOST 0:1 (0:1)

Široko Polje – Igralište NK Hajduk. Gledatelja: 250. Sudac: Rajko Ač. Pomoćnici: Josip Kedveš i Ivica Kedveš. Strijelac: 0:1 Željko Grgić (30.).

HAJDUK (ŠP): Mario Ivić, Blažević, Perak, Ivan Bjelobrk, Ljubić, Mandić, Rudnički, Gurdon, Marko Bjelobrk, Stjepan Džambić. (Još su igrali: Anđelo Ivić, Marko Džambić, Šekerija, Jelenčić, Vinko, Stipić, Kristijan Džambić).

BUDUĆNOST: Rukavina, Jakov Paradžik, Stojanović, Keglović, Perić, Jukić, Đuretković, Anto Grgić, Smolka, Ručević, Željko Grgić. (Još su igrali: Bernardić, Bilušić, Zmaj, Salamon, Brodar).

Nogometaši Hajduka na početku priprema najavljivali su pohod na prvo mjestu u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi, ali su u tri odigrane pripremne utakmice doživjeli isto toliko poraza. Doduše, to ne mora ništa značiti jer se ipak radi u pripremama, ali Širokopoljce boli subotnji poraz od Gorjanaca jer je doživljen na domaćem terenu i u atmosferi koje je na kraju dana trebala biti slavljenička. Jer slavljem su i otvorili „hajduci“ ovaj turniru. Prije početka utakmice uprava kluba darovala je Stjepana Gurdona klupskim dresom na kojemu je otisnut broj 23 – broj golova koje je širokopoljski napadač postigao u prošlom prvenstvu.

                           Gol koji je Gorjance odveo u finale – strijelac Željko Grgić

Utakmica je protekla u dominaciji Gorjanaca. U prvih pola sata nogometaši Budućnosti imali su tri prilike za pogodak, ali najveći krivac što je mreža ostala netaknuta je domaći golman Mario Ivić. Ipak, Budućnost je u 30. minuti zasluženo došla u vodstvo. Ubačenu loptu iz kornera na drugoj je vratnici dočekao Željko Grgić koji glavom, kroz šumu nogu, pogađa Ivićevu mrežu. Nedugo nakon toga, Hajduk je mogao doći do poravnanja, ali udarac domaćega napadača završio je na prečki.

U nastavku utakmice, Hajduk nije popravio igru tako da su i dalje domaćini bili bez ideja kako postići pogodak. U takvim odnosima snaga Gorjanci su prihvatili ponuđeno i zasluženo se plasirali u finale.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here