Zrinski i Čepin preko Osijeka i Cibalije do finala!

0
1106

MEMORIJALNI TURNIR „ČEPINSKI BRANITELJ“

OSIJEK – ZRINSKI (J) 0:3 (0:2)

Čepin – Športski centar Čepin. Gledatelja: 200. Sudac: Dino Knez (Osijek). Pomoćnici: Krešimir Vidačić i Robert Nađ (Osijek). Strijelci: 0:1 Žutić (19.), 0:2 Žutić (40.), 0:3 Begović )64.).

OSIJEK: Marcić, Fingernagel, Senčar, Marodi, Ulm, Mršić, Omerović, Galušić, Lišnić, Repić, Radošević. (Još su igrali: Čajo, Vuica, Jurić).

ZRINSKI (J): (prvo poluvrijeme): Pintarić, Majdiš, Mihaljević, Šinko, Bagarić, Matković, Mioses, Kukučka, Dos Santos, Žutić, Smaka.

(drugo poluvrijeme): Stipanović, Bokanović, Filipović, Ćavar, Begović, Kerovec, Stuhli, Kegelj Jovanović, Paradžik, Lukačević). Trener: Robert Grnja.

U prvih petnaest minuta vidjeli smo ravnopravnu igru koja se najvećim dijelom odvijala na sredini terena. Nakon toga, Jurjevčani su do kraja prvoga poluvremena imali više od igre te su stvorili nekoliko prilika iz kojih su i pala dva pogotka.

                          Dvostruki strijelac Ivan Žutić (plavi dres) 

U 16. minuti prvu opasnost Osječanima je priredio Mislav Bagarić koji je povukao loptu sa sredine terena te s dvadesetak metara snažno šutirao, ali lopta je završila tik iznad prečke. Samo četiri minute kasnije, Jurjevčani su došli u vodstvo. Moises je ubacio loptu iz kornera, na prvoj se stativi našao Ivan Žutić koji prizemnim udarcem pogađa suprotni kut Marcićevog gola. Zrinski je mogao povećati vodstvo u 27. minuti kada je dubinskom loptom izbačen Dos Santos. Njegov udarac brani golman Marcić, a na odbijenu loptu, s ruba kaznenoga prostora, natrčao je Ivan Žutić i po drugi puta matirao osječkoga golmana. Raspoloženi jurjevski napadači samo minutu kasnije stvorili su opet opasnu priliku. Bagarić je na desnoj strani pronašao Žutića koji vraća povratnu loptu do Moisesa. Međutim, njegov udarac brani osječki golman. Osječani su prvi puta zaprijetili u 30. minuti. Naim Omerović pobjegao je po lijevoj strani, iskosa iz kaznenoga prostora šutirao, ali golman Pintarić bio je na svom mjestu. Samo dvije minute kasnije, kapetan Boris Galušić s ruba kaznenoga prostora dva puta šutira, ali prvi njegov udarac brani Pintarić dok drugi pokušaj odlazi preko gola. Jurjevčani uzvraćaju u 35. minuti kada suradnja Majdiša i Žutića ovoga drugoga dovodi u kazneni prostor, međutim, njegov udarac osječki golman brani. Minutu kasnije Moises šutira sa 16 metara, tik pored vratnice. U 40. minuti odličnu akciju započeo je po lijevoj strani Maka koji ubacuje loptu na desetak metara od osječkoga gola, Žutić puca glavom, a lopta se od prečke odbija u mrežu. Za 0:2. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

                                   Moises je dirigirao jurjevskim veznim redom

Kao i u dosadašnjim pripremnim utakmicama trener Robert Grnja u drugom je poluvremenu na teren poslao drugu postavu. Nakon pet minuta igre, Zrinski je došao do trećega gola. Nakon prekršaja nad Ćavarom, slobodan udarac izveo je Kerovec. Prizemnu loptu u osječkom petercu skrenuo je Karlo Begović, a lopta je završila u suprotnom kutu.  U 64. minuti ponovo smo vidjeli odličnu jurjevsku akciju. Paradžik je ubacio loptu na lijevu stranu gdje se našao brzonogi Ćavar, ali njegov prizemni udarac ukrotiv je osječki golman. Posljednju priliku, i to osječku, vidjeli smo u 66. minuti kada je Luka Lišnić uputio udarac sa 18 metara, ali lopta je prošla tik pored Stipanovićeve vratnice. Do kraja utakmice, Jurjevčani su rutinski priveli utakmicu kraju i potpuno se zasluženo plasirali u finale gdje ih u ponedjeljak, 5. kolovoza, očekuje domaćin Čepin koji je s 4:0 pobijedio Cibaliju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here