Đakovački nogometaši za Ivicu Čališa!

0
1928

HUMANITARNA NOGOMETNA UTAKMICA

 

ĐAKOVO CROATIA – DRAČICE 8:0 (3:0)

Đakovo – Stadion Croatia 1971. Gledatelja: 300. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Hrvoje Lovrić i Ivan Lulić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Kolak (3.), 2:0 Burazin (20.), 3:0 Burazin (31.), 4:0 Grgačević (64.), 5:0 Grgačević (68.), 6:0 Galičić (75.), 7:0 Grgačević (77.), 8:0 Pongračić (90.).

 

ĐAKOVO CROATIA: Jukić, Kolak, Hulak, Brdarić, Sito, Burazin, Stipanović, Stanušić, Mijačević, Čmelješević, Babić.

(Drugo pouvrijeme): Zorbas, Pongračić, Galičić, Bošković, Grgačević, Lulić, Perković,Magić, Bionda, Klemen). Trener: Josip Milarodović.

DRAČICE: Cikač, Tadić, Domagoj Kušević, Iletić, Đurđević, Šarčević, Marko Andričić, Ivan Krizmanić, David Duvnjak, Čečura, Pitlović. (Još su igrali: Udovčić, Jukić, Dorić, Oršolić, Humbal.) Trener: Ivica Gavran.

Lijepa inicijativa đakovačkih nogomtnih klubova obilježila je ovu srijedu koja je na stadionu Croatia 1971. okupila ljude širokoga srca. Naime, utakmica je odigrana u humanitarne svrhe, a sav prihod bit će predan obitelji Ivice Čališa koji se nalazi na rehabilitaciji u zagrebačkoj bolnici. Tristotinjak gledatelja odazvalo se ovoj akciji u kojoj je rezultat bio u drugom planu.

U prvom poluvremenu raspoloženi Burazin, u drugom Grgačević

Trener Đakovo Croatije Josip Milardović, nakon dvije zahtjevne utakmice na kuševačkom turniru (Torpedo i Zrinski) u prvom je poluvremenu dao priliku igračima koji su manje igrali protekloga vikenda. Već u trećoj minuti pao je prvi pogodak. Ubačena je lopta iz kornera, neodlučna dračička obrana promatrala je kako Luka Kolak neometan s tri metra ubacuje loptu u praznu mrežu. Nakon gola, Đakovčani su diktirali ritam utakmice, posebno raspoložen bio je Dino Burazin koji je, nakon dvije čiste promašene prilike, u 20. minuti zatresao Cikačevu mrežu. Nakon duplog pasa s Kolakom Burazin je sam izašao pred protivničkoga golmana i prizemnim udarcem zatresao mrežu.

Dračičani su prvi puta zaprijetili golmanu Jukiću u 25. minuti kada je Marko Andričić pucao s 20 metara, ali ravno u đakovačkoga golmana. U 31. minuti ponovo je na sceni Dino Burazin: solo akcijom prošao je svoje čuvare i ponovo mirno zatresao mrežu. U 37. minuti Burazin je mogao do hat-tricka, ali njegov udarac s dvadeseta metara zaustavila je prečka. Dračičani su po drugi puta zaprijetili u 43. minuti kada je udarac domaćega napadač završila u Jukićevim rukama.

U nastavku utakmice, trener Milardović poslao je drugi sastav koji je došao do konačnih 8:0. Raspoloženoga Burazina iz prvoga poluvremena naslijedio je kapetan Tomas Grgačević koji se tri puta upisao u listu strijelaca (64., 68. i 77.), Galičić je bio strijelac za 6:0 u 75., a konačnih 8:0 u posljednjoj je minuti postavio Mihael Pongračić.

Ponavljamo, u ovoj utakmici rezultat je bio u drugom planu, a humano đakovačko srce za pomoć Ivici Čališu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here