Đakovački košarkaši ipak bez prve lige!

0
720

HRVATSKI KOŠARKAŠKI SAVEZ POPUNIO PRVU LIGU

Gotovo dva mjeseca trajala je saga tko će biti 12 član Prve košarkaške lige. Podsjetimo da je odlaskom Cedevite u Sloveniju ostalo upražnjeno mjesto u Premijer ligi. Pozivnicu HKS-a dobio je KK Dubrava i prihvatio mogućnost ulaska u elitni razred hrvatske košarke. Odlaskom Dubrave u viši rang ostalo je jedno prazno mjesto u Prvoj ligi. HKS je poslao pozivnice Belišću, Podravcu i Đakovu. Prva dva su kluba odmah odbila ponudu dok je uprava KK Đakovo zatražila dodatno vrijeme za konzultacije. Međutim, nakon više od dva tjedna, i KK Đakovo nije prihvatio pozivnicu, a Hrvatski košarkaški savez mjesto je ponudio KK Samobor koji je prihvatio ponuđeno i postao novi član Prve košarkaške lige.

Ovom odlukom uprave kluba, košarkaška Slavonija i Baranja pala je na samo dva prvoligaška imena – Vrijednosnice Osijek u muškoj i Požega u ženskoj konkurenciji. Pomalo čudi odluka đakovačkoga kluba jer prošlogodišnja sezona zaslužila je, unatoč pretposljednjem mjestu, prolaznu ocjenu jer se igrala solidna košarka, Đakovčani su u svojim redovima imali najboljega igrača lige (Matej Karlović), osim braće Karlović svi igrači ponikli su u domaćim redovima, utakmice je promatralo između 300 i 600 gledatelja, svi protivnici hvalili su domaću atmosferu…

Je li ovo korak unazad đakovačke košarke koja će opet biti osuđena na derbije protiv Belišća, Vinkovaca, Županje, Borova?

Šteta…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here