“Svojima dođoh i oni me ne primiše!”

1
3311

NOGOMETNI PRAZNIK U ĐAKOVU

 

ĐAKOVO CROATIA – DINAMO II 0:3 (0:3)

Nakon prvoga tjedna treninga nogometaši Đakovo Croatije odigrali su prijateljsku utakmicu protiv druge momčadi Dinama II. Gosti iz Zagreba u prvom su poluvremenu postigli tri pogotka i došli do visokoga vodstva (strijelci: Leon Šipoš (17.), Petar Čuić (34.) i Leon Šipoš (42.). U drugom poluvremenu, nakon mnogo izmjena, ritam utakmica je bitno splasnuo tako da nije bilo golova.

Za Đakovo Croatiju igrali su: Nevistić, Galičić, Barukčič, Kolak, Bošković, Petričević, Stipanović,  Grgačević, Ivić, Lulić, Burazin. (Još su igrali: Jukić, Bionda, Čmelješević, Stanušić, Mijačević, Brdarić, Čuić, Sito, Klemen, Babić). Trener: Josip Milardović.

 

„Svojima dođoh i oni me ne primiše“ (Iv 1:11)

Bilo je to uobičajena ljetna subota, dopodnevna kavica, ručak, poslijepodnevni odmor i veselje odlaska na prijateljsku utakmicu između lokalnoga trećeligaša Đakovo Croatije i druge momčadi GNK Dinamo. Ne sumnjamo da su gledatelji uživali u nogometnim majstorijama obaju sastava, ali vašem novinaru, koji punih 26 godina prati sportska događanja u Đakovu i Đakovštini, zasigurno to nije bio. Zašto?

Već rekoh da punih 26 godina novinarski pratim sportska događanja u Đakovu i Đakovštini i da dosada nigdje nisam naišao na ovako drzak odnos kao pred današnju utakmicu. Dolazeći pred stadion, službeno sam se predstavio kao novinar portala Djsport.hr, međutim prodavači ulaznica kratko su samo rekli da nema nikakvih novinara već da moram platiti ulaznicu od 20,00 kuna. Začuđen ovakvim odgovorom, odlučio sam se vratiti kući i utakmicu pogledati preko you tube kanala. Ostao sam šokiran dobivenim odgovorom jer nije mi jasno otkuda takav stav nakon punih 26 godina korektne suradnje. Pretpostavljam da je ovo odluka čelništva kluba, ali doista mi nije jasan ovakav stav. Iz kojega razloga?

Za sve članove uprave kratko ću samo spomenuti kome su „zabranili“ obavljati svoju novinarsku dužnost.

  1. Moj pokojni otac Antun Šola bio je pedesetih i šezdesetih godina 20. stoljeća nogometaš Slobode i kratko vrijeme (1962/63.) fuzioniranog Jedinstva.
  2. Moj pokojni stric Stjepan Šola, pri osnivanju NK Croatia 1971. godine bio je prvi predsjednik NK Croatia (u vrijeme kada to baš i nije bilo najsigurnije). A većina današnjih članova uprave kluba gorljivo je sudjelovala u radu kasnijega NK Croatia koja je 2012. godine fuzionirana s NK Đakovo.
  3. Kao devetogodišnji dječak, 1976. godine počeo sam trenirati u NK Jedinstvo gdje sam 1978. godine nastupio u pionirskoj selekciji Slavonije i Baranje (na utakmici Jugoslavija – Poljska, odigranoj u Vukovaru). 1982. godine napuštam nogomet i do 1997. godine igram košarku.
  4. Od 1993. godine bavim se novinarstvom (prvo kao urednik sportske rubrike Đakovačkih novina pa Đakovačkog glasnika, urednik sporta na Radio Đakovu, Sportskom infu – službenoj stranici Grada Đakova, a u posljednje dvije godine kao vlasnik i novinar sportskoga portala Djsport.hr.). A portal sam osnovao kako bih razbio medijsku sportsku blokadu u kojoj se Grad Đakovo nalazi već nekoliko godina.

Da stvar bude još apsurdnija, u ovom sam trenutku i urednik sportske stranice gradskoga lista Đakovački list.

  1. I na kraju, gospodin u 53. godini života, profesor hrvatskoga jezika, bivši ravnatelj Gimnazije A. G. Matoša, autor nekoliko knjiga sportskoga sadržaja, bivši član Matice hrvatske i jedan od suosnivača Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara…

 

 

1 KOMENTAR

  1. ti si gospodine svagdje bio gdje je bila lova, igro si košarku za neke klubove da bi dobio stari auto u privatno vlasništvo, moraš i ti nekada platiti ulaz ili si ti izuzetak pa netrebaš. Ne vidim razloga da ti neplatiš 20 kuna. Stoji činjenica da si ti bio ravnatelj gimnazije i koristio diskreciono pravo u ono vrijeme da upišeš kandidate u gimnaziju koji nisu imali odgovarajući uspjeh. Uostalom slava i moć su prolazni pa to treba biti i tebi jasno gospodine Miro, živimo u dinamičnom vremenu sve se mjenja, a povjesničari nek se bave povješću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here