Šimo Živković podnio ostavku u Josipovcu!

0
1301

 

POMALO NEOČEKIVANA VIJEST IZ NOVOGA ŽUPANIJSKOGA PRVOLIGAŠA

Novinarska sezona “kiselih krastavaca” krenula je, ali zasigurno da se ona ne odnosi na nogometna događanja. Naime, ove subote po đakovačkih kafićima vidjeli smo gotovo sve đakovačke trenere koji već razmišljaju o novoj sezoni, pojačanjima… Analiza nikada dosta, a u takvim odnosima odjeknula je i pomalo neočekivana vijest iz Josipovca.

Nakon dvogodišnjega boravka u Josipovcu trener Šimo Živković podnio je ostavku namjesto prvoga trenera Omladinca. Ova odluka pomalo čudi jer je đakovački trener ostvario odličan rezultat i Josipovčanima osigurao ulazak u viši rang. I to je ove godine ostvario na doista impresivan način: uz 21 pobjedu, tri remija i samo dva poraza. Omladinac je osvojio 66 bodova, čak 15 više od širokopoljskoga Hajduka.

Omladinac je ostvario ulazak u Prvu županijsku nogometnu ligu čime su Općinu Punitovci stavili na poziciju najbolje nogometne općine u Đakovštini. Uz trećeligaša Zrinskoga, u prvoj županijskoj ligi nastupat će i Slavonija iz Punitovaca i Omladinac.

O razlozima ostavke upitali smo trenera Živkovića: „U Josipovcu sam proveo dvije prelijepe trenerske sezone. U prvoj smo ostvarili treće mjesto, iako smo tijekom većega dijela sezone bili vodeći. Međutim, u ovogodišnjoj sezoni zaista smo bili dominantni što potvrđuje i podatak da smo u prvom dijelu prvenstva ostvarili svih 13 pobjeda pri tome ne primivši niti jedan pogodak. Praktički smo već jesenas osvojili prvo mjesto tako da smo u proljetnom dijelu igrali nešto opuštenije. Ali, i to je bilo dovoljno za uvjerljivo osvajanje prvoga mjesta.

Ovu odluku sam donio zbog „zamora materijala“ jer sam u jednom trenutku osjetio zasićenost, ali i viši rang on svih očekuje i veće obveze i zahtjevniji pristup natjecanju. Osim toga, i momčad treba određena pojačanja ukoliko klub želi igrati značajniju ulogu u prvoj županijskoj ligi.

Ovim putem zahvaljujem upravi kluba koja je odradila odličan posao, svim svojim suradnicima i igračima koji su iznijeli najveći teret tijekom cijeloga prvenstva. Vjerujem da će Josipovčani pod vodstvom novoga trenera, u višem rangu, nastaviti s uspjesima što im od srca želim, zaključio je sada već bivši trener josipovačkoga Omladinca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here