Dora Belvanović osvojila osječku “desetku”, Anja Belvanović zapela u polufinalu Požege!

0
2159

OTVORENO PRVENSTVO TK OSIJEK ZA TENISAČICE I TENISAČE DO 10 GODINA

U subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja, na osječkim teniskim terenima odigrano je Otvoreno prvenstvo Teniskoga kluba Osijek za igračice i igrače do 10 godina.

Veliki uspjeh na osječkom turniru ostvarila je mlada Đakovčanka Dora Belvanović podignuvši pobjednički pokal. Naime, mlada Đakovčanka je ulazak u finale izborila odličnim nastupom protiv prve nositeljice Vlatke Olij. Nakon tri uzbudljiva seta pobjeda je otišla na đakovačku stranu. U prvom setu bilo je 4:3 za Osječanku, ali u drugom setu, istim rezultatom, slavila  je đakovačka igračica. U trećem setu Dora Belvanović slavila je sa 7:5.

                                          Pobjednica – Dora Belvanović

U finalu protiv Eme Halajko nije bilo problema. Dora Belvanović slavila je s uvjerljivih 4:2 i 4:0.

U srebrenoj skupini nastupila je Iva Zetović. U finalnom meču slavila je protiv Mije Rogulje sa 4:2. Inače, Iva Zetović zamalo je ispala iz zlatne skupine jer je ostvarila dvije pobjede i jedan poraz, i to od kasnije pobjednice, klupske igračice Dore Belvanović.

Ana Išasegi osvojila je treće mjesto u brončanoj skupini što je dobar rezultat s obzirom da Ana nema puno odigranih mečeva.

Blizu zlatne skupine u muškoj konkurenciji bio je i Ivan Zetović. Nakon dvije pobjede Ivan Bobetić poražen je u trećem meču za ulazak u zlatnu skupinu nakon neizvjesnog meča. Bolji od njega bio je Dominik Škrinjar sa 4:3. Žal za zlatnom skupinom  tim je veći jer je Bobetić propustio tri meč lopte.

                                  Nedostajalo malo sreće – Ivan Bobetić

U srebrenoj skupini Bobetić je osvojio drugo mjesto izgubivši u finalu od Fabijana Đitka sa 4:2.

Istovremeno, u Osijeku je odigran i turnir do osam godina. U srebrenoj skupini nastupile su Ena Barišić, Zara Svalina i Ema Racić dok je u muškoj konkurenciji Miho Jurjević nastupio u brončanoj skupini.

                      Đakovački igrači i igračice do 8 godina

OTVORENO PRVENSTVO TK POŽEGA ZA TENISAČICE DO 14 GODINA

Teniski klub Požega bio je od 14. do 17. lipnja domaćin tenisačicama do 14 godina. Na turniru je nastupila Đakovčanka Anja Belvanović koja je stigla do polufinala. U drugom kolu đakovačka je igračica bila bolja od Osječanke Lare Dominić. Nakon velike i neizvjesne borbe Anja je pobijedila devetnaestu igračicu na rang listi, nakon tri seta. Prvi set pripao je Osječanki rezultatom 7:5 da bi Anja Belvanović u drugom uzvratila s čistih 6:3. U trećem je ponovo bila velika borba koja je završila na đakovačkoj strani – 7:5. Za ulazak u finale Đakovčanka je igrala protiv prve nositeljice Korine Roso. Osječanka je bila bolja sa 6:2 i 6:2. Kasnije je Roso osvojila turnir nakon pobjede nad Majom Brnić sa 6:4 i 3:1 – predaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here