Hrvatska prvak Europe!

0
2024

EUROPSKI KUP MA MLADE ŠAHISTICE

Đakovački šah već godinama je jedan od najuspješnijih đakovačkih sportova, a Ivanka Raguž jedna je od rijetkih đakovačkih sportskih radnika koja se nalazi u forumima nacionalnih sportskih saveza. Predsjednica Šahovskoga kluba Dama kao i njena igračica ujedno je i predsjednica Komisije za ženski šah Hrvatskoga šahovskoga saveza, dakle glavna osoba za razvoj ženskoga šaha u Hrvatskoj.

S ponosom nas je Ivana Raguž izvijestila o velikom uspjehu mlade hrvatske reprezentacije koja je, na Europskom kupu za mlade održanom od 26. svibnja do 4. lipnja 2019. godine u Sloveniji, osvojila prvo mjesto!

Rezultat je to koji se godinama i generacijama čeka, a osvojile su ga mlade snage: Ena Cvitan, Mihaela Blažeka, Neomi Špiranec i na prvoj ploči predvođene iskusnom velemajstoricom Mirjanom Medić. Izbornik naših prvakinja bio je velemajstor Zoran Jovanović.

„ Dugo smo svi radili za ovaj rezultat. Prije četiri godine predložila sam da se državno prvenstvo otvori i to se pokazalo jako dobrim. Mlade igračice dobile su priliku zaigrati, a one su te koje su danas zlatne. Čestitke igračicama i izborniku!, stoji u poruci Ivanke Raguž.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here