Naslov Stjepanu Damjanoviću!

0
1895

PETI KADETSKI BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR „MEMORIJAL MATEJ NIDERLE – PETAR BARIŠIĆ“

Šahovski klub Đakovo Lim-mont po peti je puta bio organizator Memorijalnoga šahovskoga turnira „Matej Niderle – Petar Barišić“ koji je okupio 58 kadeta iz cijele Slavonije i Branje. U kadetskoj konkurenciji natjecali su se igrači od osam do 16 godina tako da su organizatori nagradili i najbolje pojedince po dobnim kategorijama. Na početku turnira, u ugodnom ambijentu Kuće dida Tunje, gdje se turnir po prvi puta održava, sve sudionike pozdravio je predsjednik ŠK Đakovo Lim-mont Ivan Solin, a nakon toga turnir je otvorio zamjenik đakovačkoga gradonačelnika Robert Francem. U ime obitelji Niderle i Barišić, inicijatorici Memorijala Josipi Aščić kao i sudionicima turnirana obratile su se Ana Barišić, supruga Petra Barišića i Ines Niderle, kći Mateja Niderlea.

Nakon devet odigranih kola najviše uspjeha imao je Stjepan Damjanović, član ŠK Amater iz Strizivojne sa osam osvojenih bodova, s istim brojem bodova na drugom mjestu završio je Dominik Matota (ŠK Ferit Osijek), dok je sa 6,5 bodova trećeplasirani Jan Babler, član ŠK Đuro Đaković iz Slavonskoga Broda. Fran Mandarić, član ŠK Amater iz Strizivojne zauzeo je četvrto mjesto, također sa 6,5 bodova. Najbolji đakovački natjecatelj je Filip Horjan na 15. mjestu s osvojenih 5,5 bodova. Desetogodišnji Borna Solin turnir je završio na 21. mjestu s pet bodova. Đakovčana Mihaela Aščić turnir je završila je kao 23. s  pet bodova, a Ante Tot osvojio je 24. mjesto, također s pet bodova.  Sa 4,5 boda Luka Racić plasirao se na 28. mjesto, a Stjepan Stojić je 33. sa 4,5 boda.

Odmah do njega, na 34. mjestu, našao se Lovro Spajić sa četiri boda Ivano Kikić također je osvojio četiri boda što je bilo dovoljno za 38. mjesto. Leonarda Budimir turnir je završila kao 51 s tri boda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here