Prvenstvo u znaku obitelji Hardi!

0
2920

SEDMO DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKE UDRUGE TENISAČA

Teniski klub Đakovo još je jednom potvrdio visoke organizacijske standarde teniskih turnira. U subotu i nedjelju, 25. i 26. svibnja, na đakovačkim teniskim terenima igrani su mečevi 7. Državnoga prvenstva Hrvatske za članove Hrvatske udruge tenisača koji su se natjecali u sedam muških pojedinačnih i četiri ženske kategorije te u kategorijama parova. Uz odličan tenis, svi sudionici i gledatelji uživali su i u dobroj zabavi, a impresivno je bilo vidjeti većinu sudionika koju su na glavom terenu zapjevali: „Inati se Slavonijo“ . Osim toga, govoreći o organizacijskim standardima Đakovčani su ove godine iskočili u medijskom smislu: mečeve su gledatelji mogli pratiti i putem live streaminga uz stručne komentare i cjelokupnu statistiku.

Par Božana Kovačević/Ineta Hardi drugi

U kategoriji parovi dame apsolutna kategorija naslov prvakinja pripao je paru Marija Kusanović/Kristztina Csajtai koji je u paru bio bolji od đakovačkoga para Božana Kovačević/Ineta Hardi rezultatom 6:4 i 6:3. U konkurenciji su nastupila još dva đakovačka para: Martina Matoković/Mirjana Premužić i Ivana Ramčić/Suzana Hardi.

U kategoriji mix parova najviše uspjeha imao je par Silvija Uzelac/Vatroslav Šrajer. Oni su u finalu bili bolji od đakovačkoga para Ineta Hardi/Ivan Perić rezultatom 6:3 i 7:5.

U mix konkurenciji nastupili su i bračni par Ivana i Ivan Ramčić, Martina Matoković/Damir Glavačević, Suzana Hardi/Goran Geošić, Zrinka Racić/Željko Tomić, Božana Kovačević/Vedran Kovačević.

Igra parova igrana je u dvije kategorije: gospoda do 45 i gospoda + 45.

U mlađoj dobnoj skupini dva su đakovačka para došla do polufinala. Dino Hardi i Vedran Kovačević poraženi su od kasnijih pobjednika Matije Huljića i Zvonimira Tudorovića (3:6; 6:3 i 10:8). U polufinalu su se našli i Ivan Perić/Goran Geošić. Njih su pobijedili Ivica i Viktor Magdić (6:4 i 6:2). Osim njih, đakovačke boje branili su: Kruno Zeko/Kruno Matoković, Mišo Mesić/Damir Šesto, Željko Tomić/Ivan Drmić i Martin Kaptein/Tihomir Svalina.

U konkurenciji parovi + 45 Đakovčane su predstavljali Perica Martić i Ivica Mikulić. Đakovačni nisu imali sreće s izvlačenjem jer su u prvom kolu naletjeli na kasnije pobjednike Branka Markovića i Davora Kostelića.

Pobjednice Suzana Hardi i Ineta Hardi

Đakovačke okršaje gledali smo u kategoriji dama do 40 godina. Četiri Đakovčanke borile su se za titulu pobjednice. Najviše uspjeha imala je Suzana Hardi (3/0), drugo mjesto osvojila je Ivana Ramčić (2/1), treća je Martina Matoković (1/2) i četvrta Zrinka Racić (0/3).

U kategoriji dama + 40 nastupile su tri igračice. Prvo mjesto pripalo je Mirjani Premužić (2/0), druga je Krisztina Csajtai (1/1), a trećeplasirana je Indra Katharina Dassmann (0/2).

Kod dama + 50 gledali smo mečeve triju igračica. Najviše uspjeha imala je Ineta Hardi (2/0), druga je Božana Kovačević (1/1), a treća Mirta Banić (0:2).

Najviše uspjeha kod dama + 60 imala je Marija Kusanović (2/0), iza nje bila je Zorka Bratinić (1/1), a na trećem mjestu turnir je završila Alenka Tomljenović (0/2).

Tihomiru Hardiju naslov do 35, Ivan Ramčić drugi u + 40, Marinku Hardiju i Ivici Mikuliću treća mjesta 

U najmlađoj muškoj kategoriji (gospoda do 35 godina vidjeli smo đakovačko finale: Tihomir Hardi bio je bolji od Mateja Lazarevića (4:6; 6:2 i 10:4). U turniru su nastupili i sljedeći đakovački tenisači: Ivan Drmić, Goran Geošić, Ivan Miličević, Mario Beljan, Dino Hardi, Martin Kaptein, Vedran Kovačević i Ivan Perić.

U kategoriji gospoda + 35. najviše uspjeha imao je Matija Huljić pobjedom u finalu protiv Zvonimira Tudorovića (7:6, 4:6 i 10;8). Đakovčanin Kruno Zeko  poražen je u prvom kolu.

Najbolji u kategoriji gospoda + 40 bio je Robert Marić koji je u finalu bio bolji od đakovačkoga tenisača Ivana Ramčića (6:4 i 6:3). Đakovačke boje branili su i Tihomir Svalina i Krunoslav Matoković.

Mišo Mesić i Željko Tomić nastupili su u kategoriji gospoda + 45. Prvo mjesto pripalo je Hrvoju Milinoviću  koji je bio bolji od Igora Balaša (6:2 i 6:0).

U kategoriji gospoda + 50 Marinko Hardi stigao je do polufinala gdje ga je zaustavio Boris Badanjak (6:1 i 6:4). Edmund Daka završio je turnir nakon prvoga kola porazom od Rafaela Mikulića (6:3 i 6:3), a istu sudbinu doživio je i Damir Glavačević.

Đakovčanin Ivica Mikulić osvojio je treće mjesto u kategoriji gospoda + 55. U polufinalu je poražen od kasnijega pobjednika Stipe Lovrića. U prvom kolu ispao je Ivica Hardi.

U najstarijoj muškoj konkurenciji + 60 najviše uspjeha imao je Dušan Ševerdija pobjedom nad Srećkom Duporom (6:2, 3:6 i 10:8). Đakovčanin Tomislav Ljulj poražen je u prvom kolu od kasnijega finaliste Srećka Dupora.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here