Pobjednici Petra Prlić, Goran Grizak i Tina Blažević!

0
199

TURNIR U DRESURNOM JAHANJU

Foto: Silvija Butković

Državna ergela Đakovo u subotu je 20. travnja bila domaćin Turnira u dresurnom jahanju koji je okupio 13 jahača. Osnovna ideja ovoga natjecanja je poticanja ovoga vide sporta s obzirom da je dresurno jahanje olimpijski sport i samim time privlači veliki broj gledatelja.

Na turniru su nastupili i Đakovčani. U utakmici M prvo mjesto osvojila je Petra Prlić, drugoplasirani je Geza Nagy, a treće mjesto osvojio je Goran Grizak. U utakmici PSG (Prix St. Georges) Goran Grizak osvojio je prvo mjesto.

U najtežoj utakmici (Felinintermediate I) prvo mjesto osvojila je Tina Blažević, članica hrvatske reprezentacije koja će ove godine nastupiti  Turskoj. Prvo mjesto osvojila je s konjem 368 Maestoso Troffeta. Đakovačka natjecateljica nastupila je i s konjem 360 Napolitano Zenta. U tom nastupu osvojila je treće mjesto.

U utakmici mladih konja do 4 godine prvo mjesto osvojila je Katarina Ćorić (2447 Bella), drugo mjesto pripalo je Ivni Mariji Ćorić s konjem Culiver City T 40 Z).

U kategoriji mladih konja do 5 godina prvo mjesto osvojila je Tijana Špoljarić, članica Konjičkoga kluba Osijek.

U utakmici kategorije A – stariji od 17 godina prvo mjesto pripalo je Ani Jović (KK Osijek), a drugoplasirana je Tena  Majur (KK Osijek). U utakmici kategorije I. prvo mjesto pripalo je Sofiji Bibić (KK Konjičko društvo Zagreb).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here