Nakon četiri kola “dama” Neomi Grgić treća!

0
1274

PRVENSTVO HRVATSKE U ŠAHU ZA ŽENE

U utorak je, 7. svibnja, u Zagrebu počelo Pojedinačno seniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu za žene.

Organizator prvenstva je Hrvatski šahovski savez i Komisija za ženski šah, a tehnički organizatori su Šahovski klub „Dama“ iz Đakova uz domaćinstvo Zagrebačkog šahovskog saveza. Prvenstvo se igra u devet kola, 90 minuta za 40 poteza + 30 minuta za ostatak partije + 30 sekundi za svaki potez. Prvenstvo završava 13. svibnja, partijama devetoga kola.

Organizatori su osigurali i odličan nagradni fond od 4.000 eura. Prvakinja Hrvatske primit će novčanu nagradu u visini 1.200 eura.

Direktor turnira je Alojzije Janković, a glavni sudac Mate Ivančić.

Na prvenstvu sudjeluje 21 šahistkinja, a povlačenjem prvog poteza i pozdravnim riječima Prvenstvo je otvorila dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora i predsjednica HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu, Morana Paliković Gruden.

Na prvenstvu nastupa i Neomi Grgić, članica Šahovskoga kluba „Dama“ koja se nakon četiri odigrana kola nalazi na odličnom trećem mjestu sa tri osvojena boda. Đakovačka „dama“ ostvarila je tri pobjede (Neomi Bedić, Lucija Smetiško, Ena Cvitan) i jedan poraz (Tihana Iveković). Nakon četiri kola u vodstvu se nalazi Tihana Iveković (ŠK Liburnija) s 3,5 koliko ima i na drugom mjestu Mirjana Medić (ŠK Polet Buševec).

U današnjem petom kolu Neomi Grgić igra protiv imenjakinje Neomi Špiranec.

Prvenstvo je najavila Ivanka Raguž, predsjednica Odbora za ženski šah: „Ovo je šesto prvenstvo Hrvatske koje organizira naš klub. Dva puta smo bili domaćini u Đakovu, jednom u Osijeku, a treći puta organizatori smo u Zagrebu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here