Đakovačke odbojkašice trasirale put prema drugom mjestu!

0
250

DRUGA HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – SLAVONSKI BROD 3:0

(25:14; 25:23; 25:16)

Bila je ovo utakmica „biti ili ne biti“ za đakovačke odbojkašice. Naime, borba za drugo mjesto vodi se između Đakovčanki i Brođanki jer to bi mjesto trebalo osiguravati ulazak u Prvu B hrvatsku odbojkašku ligu. Vodeći Ferivi Višnjevac igra s drugom ekipom tako da oni ne mogu u viši rang, a upravo drugo mjesto to omogućava. A osim pobjede, Đakovčankama je bila potrebna i maksimalna pobjeda 3:0 jer su u prvom susretu Brođanke slavile s 3:1. Dakle, u slučaju istoga broja bodova Đakovčanke bi imale bolji međusobni omjer.

U sudaru druge i treće ekipe lige trebao je to biti derbi susret, međutim, Đakovčanke su odigrale odličnu utakmicu u svim segmentima igre ne dopustivši protivnicama niti minimalnu priliku za osvajanjem niti jednoga seta, a kamoli meča. Prvi set protekao je u potpunoj dominaciji đakovačkih odbojkašica koje su gošćama prepustile samo 14 poena. I drugi set krenuo je na đakovačku stranu, ali u središnjici međa, prvi đakovačkom vodstvo 19:14, Brođanke su odigrale nekoliko svojih najboljih minuta i zaprijetile su smanjenjem rezultata na 19:21. Ali, mirnom i koncentriranom završnicom Đakovčanke dobivaju i drugi set. A u trećem, ponovo potpuna dominacija igračica trenera Zvonimira Božića. Samo 16 bodova na brodskom kontru dovoljno govori o kvaliteti igre đakovačkih odbojkašica.

Pobjedu protiv Slavonskoga Broda ostvarile su: Hana Barišić, Maja Maričić, Antonia Tokić, Ana Kovčić, Tara Novaković, Larisa Sarić, Lara Bošković, Petra Lukić, Ena Marijanović, Marija Verhas, Iva Vukadin, , Ivona Dernaj, Andrea Zarić. Trener: Zvonimir Božić.

Sada je stvar jasna: Đakovčanke su zasjele na drugo mjesto i u preostala tri kola potrebno je sačuvati korak s Brođankama koje sada imaju isti broj bodova (16). Preostale su još utakmice protiv Baranja (domaća), Ferivi Višnjevac 2 (gostujuća)  Vallis Aurea (domaća).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here