Dražen Jaman najbolji igrač turnira u Medulinu!

0
1429

ĐAKOVAČKA NOGOMETNA POZITIVA

Nakon dugo godina đakovački nogomet može se pohvaliti uspješnih proljeće,. Nogometaši Đakovo Croatije ispisuju lijepu prvenstvenu priču, klub se, osim u organizacijskom, podigao i u rezultatskom smislu pa je lijepo bilo vidjeti tablicu nakon 24. kola na kojoj su Đakovčani šesti. Osim toga, i subotnja utakmica protiv vodeće Cibalije vratila je onaj pozitivni duh tako da su i mnogi nenogometaši pohrlili na Stadion Đakovo kako bi vidjeli jedan pravi trećeligaški derbi. Gotovo tisuću ljudi na kraju je zadovoljno napustili stadion jer su vidjeli solidan nogomet i zasluženo osvojeni bod domaće momčadi. No, svakako treba istaknuti da ovo nije jedini primjer uspješnoga nogometnoga proljeća. NK Torpedo slave 50. obljetnicu kluba, a nogometaši odlično guraju u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi gdje se trenutno nalaze na trećem mjestu sa 45 bodova. Odličnu sezonu odrađuju i nogometaši Ratara iz Piškorevaca koji se natječu također u Prvoj županijskoj ligi, a trenutno su na četvrtom mjestu također sa 45 bodova. Vodeća momčad lige trenutno je Mladost iz Đakovačke Satnice s 58 bodova, a lijepu prvu sezonu pišu i nogometaši Slavonije iz Punitovaca koji su trenutno šesti.

Dražen Jaman najbolji igrač turnira u Medulinu

Ovoj lijepoj uvodnoj priči dodajmo i uspjehe mladih đakovačkih nogometaša koji nastupaju u Nogometnoj školi Osijeka, o kojima smo već nekoliko puta pisali. Ali, njihove igre i rezultati to i zaslužuju.

Već i vrapci na grani znaju da je osječka škola nogometna jedna od najboljih u Hrvatskoj i da se u nju jako puno ulaže. Od rane selekcije gdje već u pionirima završavaju najtalentiraniji igrači cijele regije pa do nastupa na mnogobrojnim domaćim i inozemnim turnirima put je do nogometnoga uspjeha. U jednom takvom svjedočili su mladi nogometaši Osijeka na međunarodno turniru u Medulinu gdje su se bijelo-plavi natjecali u kategoriji početnika i mlađih pionira.

U kategoriji početnika mladi su Osječani ostvarili šest pobjeda (Ližnjan 12:1; Lokomotiva 2:0, AC Wolsburger 2:0, Dubrava 1:0, Brezovica 4:0 i Istra 6:0) i jedan remi (Željezničar 0:0). U polufinalu su mladi Osječani s 1:o pobijedili Crvenu Zvezdu da bi u finalu slavili protiv Kustošije s 2:0.

Veliki doprinos u ovim rezultatima imala su dva bivša đakovačka igrača: Luka Mikić i Dražen Jaman.

Dražen Jaman pokazao je prave golgeterske sposobnosti jer je u devet utakmica postigao sedam golova, a hat-trick postigao je protiv Brezovice. Ovi golovi, ali i odlična igra priskrbila je mladom Đakovčaninu titulu najboljega igrača turnira.

                                        Najbolji igrač turnira – Dražen Jaman

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here